Binnenkijken in mijn oude studentenkamer

Binnenkijken in mijn oude studentenkamer

Ruim drie maanden geleden verhuisde ik van mijn studentenkamer naar een kleine studio. Na drie jaar mijn huis gedeeld te hebben verruilde ik mijn kamer voor een plekje waar ik niks hoef te delen. Toch wil ik graag nog wat foto’s van mijn oude kamer delen, omdat ik er echt prima bij zat.

Mijn eerste kamer

In 2015 verhuisde ik van mijn ouderlijkhuis naar Zwolle. Via SSH had ik een kamer gevonden, zo’n 20m2 en ik hoefde mijn keuken en badkamer slechts met één persoon te delen. Al snel kwam ik erachter dat dat niet het geval was en mijn huisgenoot samenwoonde in een kamer van 15m2. Het klikte niet met mijn huisgenoten en in vond het afschuwelijk om met die twee samen te wonen.
Bijna een jaar later kreeg ik een nieuwe huisgenoot en de situatie werd iets beter. Toch heb ik er altijd onwijs veel moeite mee gehad om de keuken en badkamer te delen en voelde ik me niet volledig op mijn gemak op de momenten dat mijn huisgenoot thuis was. Ik ben gewoon iemand die graag een eigen plekje heeft.
In juni kreeg ik eindelijk het verlossende mailtje dat ik mocht verhuizen naar een studio en kon mijn geluk niet op.

Mijn kamer

Meubels

Mijn eerste studenten kamer bevond zich in de wijk Diezerpoort. Toen ik in de kamer trok heb ik samen met mijn ouders (nou ja, vooral mijn ouders) de muren een nieuw kleurtje gegeven en er een nieuwe vloer in gelegd. Ik nam twee kasten mee vanuit mijn ouderlijkhuis en de rest kocht ik bij Ikea. Ik wilde graag witte meubels die niet al te duur waren. Ik ben tenslotte student en denk niet dat deze meubels ooit mee gaan als ik mijn studentenperiode achter me laat.

MIjn eethoekje

Twee kamers

Ik had de luxe twee aparte kamers te hebben waardoor ik echt een woonkamer gevoel had. De slaapkamer was klein, maar groot genoeg voor een tweepersoonsbed en een klein kastje. In mijn woonkamer had ik een bank, eettafel met stoelen, mijn kledingkast en drie boekenkasten. Genoeg ruime voor alles wat ik nodig had.

MIjn tv-hoekje

Mijn stijl

Echt een specifieke stijl had ik niet in mijn kamer. Ik koos vooral meubels en accessoires die ik leuk vind, maar ze mogen niet te duur zijn. Mijn fotolijstjes nam ik mee uit mijn ouderlijk huis en de kleine canvassen had ik in mijn Amerikaanse slaapkamer hangen. Aan de muur van mijn slaapkamer had ik een draadje gehangen waaraan ik foto’s hing. In de winter hingen daar ook kerstlampjes, wat er onwijs gezellig uitzag.

MIjn slaapkamer in de winter, met de lampjes ziet het er zo gezellig uit.

Inmiddels woon ik al een aantal maanden ik mijn nieuwe kamer, binnenkort deel ik ook daar foto’s van.

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.