Breakfast in America, een Parijse hotspot?

Groepsfoto Breakfast in America

Parijs telt duizenden cafés, leuke restaurantjes en lunchtentjes, de keuze is reuze en daarom is het soms moeilijk om een toffe hotspot te vinden. Om je een handje te helpen zal ik alle plekken waar ik een positieve ervaring mee heb delen. Wieweet vindt jij deze plekken net zo leuk als ik! In April brunchte ik bij Breakfast in America, een ‘typisch’ Amerikaanse diner.

Zo nu en dan krijg ik heimwee naar Amerika, dan mis ik mijn familie en vrienden, verlang ik er naar om te shoppen bij Walmart en krijg ik trek in Amerikaans junkfood. Meestal dagdroom ik over een bezoekje aan Watertown (deze zomer ga ik eindelijk weer terug) en wacht ik tot mijn junkfood graving over gaat. Een aantal weken geleden had ik onwijs veel zin in pancakes en besloot ik met wat vrienden te gaan brunchen. Via google vond ik een diner genaamd: Breakfast in America, waar je typisch Amerikaanse gerechten kon bestellen. Binnen een paar seconden was iedereen overtuigd: we wilden allemaal pancakes eten.

De diner

Breakfast in America heeft twee verschillende locaties in Parijs. Eén in het 4e arrondisement en één in het 5e.  Wij gingen naar de diner in het 4e omdat het net iets dichterbij school is. Het restaurantje is ingericht als een typisch Amerikaanse diners. De decoraties volledig in het thema red, white and blue en de meeste tafels zijn typische booths. Het personeel spreekt Engels, waardoor je je meteen aan de andere kant van de oceaan waant. En ook de menukaart is afgestemd op het thema van het restaurant.

Interieur Breakfast in America

All day breakfast

Ondanks de naam van het restaurant, kun je hier ook gewoon dineren. Maar als je om 8 uur ’s avonds zin hebt in pancakes is dat geen probleem. Je kunt hier de hele dag terecht voor een typisch Amerikaans ontbijtje. Bacon and eggs, toast en uiteraard de pancakes, waar wij voor kwamen! Als student kun je kiezen voor een studentenmenu en dat is ook precies wat ik deed. Bacon, eggs, pancakes en wat te drinken en dat alles voor €10. Wat ik persoonlijk een hele redelijke prijs vind. Love studentenkorting!

Menukaart Breakfast in America

Lekker?

Ondanks de redelijk lange wachttijd (we hebben ruim 40 minuten moeten wachten) ben ik onwijs blij dat we de keuze gemaakt hebben om hier te eten. De gehele sfeer voelde erg Amerikaans aan en ik vond het heel fijn om even ‘weg te zijn uit Parijs’. De kwaliteit van het eten was prima en ik heb lekker gegeten. Het is niet zo dat dit mijn meest geweldige Amerikaanse ontbijt ooit was, maar alles smaakte prima. Na het ontbijt besefte ik me weer hoe graag ik weer naar Amerika zou willen en anderhalve maand later hebben we geboekt :). Deze zomer ga ik weer lekker ontbijten bij Ihop, want ja er zijn weinig pancakes die daaraan kunnen tippen. Ook die van Breakfast in America niet.

Ontbijt Breakfast in America

Breakfast in America

Wil je zelf een bezoekje brengen aan één van de restaurants? Dat kan! Je kunt ze vinden op: 17, rue des Ecoles en 4 rue Malher.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.