Cocktails uit een babyflesje drinken in Parijs

Cocktails uit een babyflesje drinken in Parijs

Toen ik voor het eerst bij mijn vriend in Parijs kwam, nam hij me mee naar een wel heel bijzondere bar. Een bar waar je je cocktails uit babyflesjes kunt drinken. Het maakte nogal veel indruk op mij, want dit is één van de dingen die ik graag met mensen deel. Toen twee vriendinnen uit Nederland mij kwamen opzoeken in Parijs wilde zij niets liever dan een bezoekje brengen aan de baby bottle bar en dat deden we.

De bar heet Zero Conduit en bevindt zich sinds kort in het 15e arrondissement. In één van de zijstraten van de winkelstraat Rue de Commerce. Omdat ze net verhuisd zijn is alles nog nieuw.
Het is een vrij kleine bar met slechts een aantal tafels, daarom is het handig van tevoren te reserveren. Zo weet je zeker dat je naar binnen kunt.

Aan de muren hangen tekeningen en posters van Disneyfiguren en ook plastic figuren van andere tekenfilm helden. Achter de bar staan tientallen flessen met een gekleurde inhoud. Op de bar staan glazen potten met snoep erin. Het is net alsof je een kinderdroom binnenstapt.


De cocktails staan op een gigantisch grote kaart en ze hebben allemaal de naam van een stripfiguur of Disneykarakters. Wil je een cocktail bestellen, dan worden je tekenkunsten op de proef gesteld. Je moet namelijk het karakter waar de cocktail naar vernoemd is natekenen. Zo koos ik voor de Shrek cocktail, vooral omdat ik niet zo goed kan tekenen haha.

De cocktails worden geserveerd in plastic babyflesjes. Het is echt onwijs grappig om uit de fles te drinken en een stuk moeilijker dan ik dacht haha. Tijdens het drinken van de cocktails kun je een spelletje ‘bestellen.’ Wij kozen voor Jungle Speed. Best grappig om in een bar spelletjes te spelen terwijl je cocktails uit de fles drinkt.

Ik vond het leuk om nog een keer terug te gaan naar Zero Contuit, maar moet toegeven dat ik niet erg onder de indruk ben van de cocktails. Het zijn simpele cocktails die toch behoorlijk duur zijn. Je betaalt echt voor het concept en dat is okay, voor een keer. Mij zul je niet iedere week in deze bar vinden, maar als mensen voor de eerste keer daarheen willen vind ik het prima om mee te gaan.

Ben jij wel eens in zo’n bijzondere bar geweest?

Heel gelukkig met mijn drankje
De bar
Tekeningen aan de muur
Drie keer raden hoe deze cocktail heet
Voordat ik begon met tekeken
Mijn tekenkunsten
Proost
Spelletjes spelen
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.