Dagje sight seeing in Zwolle? Dit moet je zien!

Dagje sight seeing in Zwolle? Dit moet je zien!

Ben jij van plan binnenkort een dagje naar Zwolle te gaan, maar heb je geen idee wat je nou eigenlijk moet bekijken? Geen zorgen ik heb de leukste plekjes voor je op een rijtje gezet.

Waanders in de Broeren

Ik kan uren struinen in een boekenwinkel, gewoon omdat ik niet kan kiezen welk boek ik zou willen lezen. Nog leuker vind ik het om in rond te struinen in Waanders, omdat de winkel zelf al onwijs indrukwekkend is. Deze grote boekenwinkel bevindt zich namelijk in een gerenoveerde kerk. Met hoge plafonds, glas-in-loodramen en zelfs het orgel is nog zichtbaar. Heb je eindelijk een geschikt boek gevonden, maar nog geen zin om dit mooie pand te verlaten? Er zit een klein restaurantje in de winkel waar je onder het genot van een kop koffie alvast de eerste bladzijdes van je gloednieuwe boek kunt lezen.

Thorbecke gracht

Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste stukjes van Zwolle. Als ik vanaf mijn oude huis de stad in fietste, fietste ik altijd over het bruggetje vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de gracht. Langs de gracht staan een aantal mooie grachtenpanden en geloof mij, ik heb heel wat keren gedagdroomd over wonen in zo’n pand. Helaas is het niet helemaal mijn budget.

De Peperbus

Ver buiten Zwolle kun je de stad herkennen aan de Peperbus. Deze hoge kerktoren is goed zichtbaar en kenmerkend voor de Zwolse skyline. Ik vind het een mooie toren en hij klinkt ook nog eens heel fijn wanneer je zo nu en dan het klokkenspel kunt horen.

Grote mark

Dit plein is eigenlijk een beetje het middelpunt van het centrum van Zwolle. Dit is het plein met heel wat leuke terrasjes en restaurantjes. De plek voor een lekker biertje op een zonnige middag of een lekker diner in de avond.

Sassenpoort

Wanneer je vanaf Assendorp de stad inloopt kom je het centrum binnen via de Sassenpoort. De oude stadspoort ziet er onwijs mooi uit en is zeker de moeite waard om even te bekijken.

Park de Wezenlanden

Soms is het ook lekker om de drukte van het centrum te ontlopen. Ik loop regelmatig even het park in, vooral omdat ik naar de kinderboerderij wil. Het is gewoon zo leuk om met de geitjes te knuffelen. Zomers is het vooral fijn om te picknicken in het park.

Lopen langs de stadsgracht

Dit is eigenlijk niet één specifieke plek, maar absoluut de moeite waard. De stadsgracht rondom het centrum is gevormd als een ster, op die manier

De smalle straatjes in het centrum

Heb je geen specifieke plek om heen te gaan loop dan eens door de gezellige straatjes in het centrum. Sla de Diezerstraat over, maar kies voor een minder populaire straat. Zwolle stikt van de leuke steegjes en knusse straatjes, die ook nog eens heel fotogeniek zijn.

Ben jij wel eens in Zwolle geweest? Zo ja, wat is jou favoriete plekje?

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. september 27, 2018 / 19:36

    Ja, Zwolle is echt een hele leuke stad. Ik kom er meestal 1 keer per jaar met een vriendin en nog steeds ontdekken we steeds weer nieuwe dingen en plekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.