Dit is waarom ik in Parijs studeer

Dit is waarom ik in Parijs studeer

Zo’n zeven jaar geleden begon ik met het bezoeken van opendagen om te beslissen wat ik wilde studeren. Ik ging naar hogescholen in Amsterdam, Utrecht en Zwolle. Keek bij tientallen studies en overal had ik één standaardvraag, kan ik tijdens mijn studie naar het buitenland? Ik droomde over stages in de buurt van prachtige stranden of een minor om een Amerikaanse universiteit. Tijdens mijn studie SPH had ik een duidelijk doel voor ogen, ik wil naar het buitenland en het liefst zo ver weg mogelijk!

Uiteindelijk liep het toch anders dan gepland, mijn studie SPH verruilde ik voor journalistiek en de droom om ver van Europe te zijn veranderde. Ik werd verliefd op een Fransman en ineens had ik een ander doel: studeren in Parijs. Zodat ik dicht bij hem kan zijn, maar ook omdat ik steeds meer van de stad ben gaan houden.

Tijdens mijn studie is het mogelijk om een half jaar in het buitenland te studeren en ik heb de keuze gemaakt om dat zo snel mogelijk te doen, in het tweede semester van mijn derde jaar. En dat semester gaat bíjna beginnen, aanstaande maandag om precies te zijn. Ik heb ervoor gekozen om een minor marketing en communicatie te doen omdat ik denk dat het een goede verbreding is, op mijn studie journalistiek. Als ik afgestudeerd ben wil waarschijnlijk als freelancer aan het werk en ik denk dat het heel belangrijk is dat ik mezelf en mijn producties kan verkopen. Daarnaast vind ik (social media) marketing sowieso heel interessant en dit is iets waar ik (bijna) niks over leer op mijn studie. Juist daarom vind ik dat stukje verbreding heel erg fijn.

Wat kan ik toch genieten van dit soort plekjes

Hoewatwaar:

Vanaf 21 januari 2019 doe ik mijn minor op Ipag Business School in het hartje van Parijs. In principe duurt het semester tot eind juni, maar ik zal ook de gehele zomer doorbrengen in de stad van de liefde. Tijdens deze periode woon ik samen met mijn vriend, in een appartementje op loopastand van de Eiffel toren. Tja, er zijn slechtere plekken om te wonen.

Omdat ik de komende maanden uiteraard veel ga schrijven over Parijs en mijn leven in deze stad ben ik heel erg nieuwsgierig, wat zou jij graag willen lezen? Laat een berichtje achter in de comments of neem contact met mij op.

 

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.