Een zomer in Frankrijk

Een zomer in Frankrijk

Inmiddels ben ik alweer ruim  een week op stage, maar ik kijk graag nog even terug op de zomervakantie. Bijna twee maanden ben ik in Frankrijk geweest en ik deel graag een aantal leuke momenten en de beste foto’s.

Parijs
In Parijs heb ik vooral gerelaxt. Blogpotsts schrijven, Netflixen en Youtube video’s kijken. Ik was moe van het afgelopen schooljaar en had echt even tijd nodig om bij te komen.
Toch heb ik ook wat toffe dingen gedaan en nieuwe plekken bezocht. Ik deel mijn favoriete foto’s.

Vuurwerk bij de Eiffeltoren
Vuurwerkbij de Eiffeltoren

Eén van de vele prachtige bruggen in de stad


Bois de Vincennes

De typisch Parijse gebouwen
Saint Chapelle


Weekendje op het platteland
Met mijn vriend ben ik een weekendje op het platteland geweest. We logeerden bij de ouders van één van zijn vrienden (die ook met ons mee was.) Laat ik zeggen dat dit een heel avontuur was. De ouders van die vriend zijn een huis aan het bouwen, wat betekent dat nog lang niet alles klaar is. De buitenmuren van het huis staan, maar verder moet alles nog gedaan worden. Wij sliepen tussen al het bouwmateriaal in de garage.
Op het moment dat wij er waren was er nog geen douche, de enige beschikbare kraan was buiten en ook de wc moet nog gebouwd worden. Dit weekend was helemaal into the wild, inclusief wildplassen.
Gelukkig hebben we wel een onwijs leuke tijd gehad. We gingen lunchen bij een rivier. En dan niet op z’n Nederlands met een broodje kaas, maar met een complete barbecue.
Ook mocht ik in een oude leger jeep rijden en dat vond ik toch best wel spannend. Zo’n Jeep rijdt echt heel anders dan een gewone auto.
Ik kijk terug op een heerlijk en ontspannend weekendje.


Corsica
Twee weken lang ben ik op het prachtige Corsica geweest. Helaas was het weer niet altijd even mooi en heeft het een aantal keren flink geregend. Toch heb ik genoeg leuke dingen kunnen doen. Zo heb ik een aantal mooie wandelingen gemaakt. Wandelen langs de kust, klimmen over rotsen en ook een aantal wandelingen in het bos.
Het leukste vond ik de keren dat we met de kano naar een super mooi strand gingen of toffe snorkel plekjes. Tijdens het snorkelen heb ik twee keer een octopus gezien, een muraine, heel veel soorten vissen en een zeester.
Ik vond het nog steeds best wel spannend, maar het was een stuk ontspannender dan vorig jaar.
Naast dingen ondernemen heb ik ook een aantal boeken gelezen en genoten van de rust. Soms is het gewoon lekker om even niks te doen.

Ik kijk terug op een heerlijke zomer waarin ik tot rust ben gekomen en veel nieuwe herinneringen gemaakt heb. Met plezier kijk ik naar de foto’s en ik overweeg om weer een fotoboek te laten maken.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.