Boek review: 9 november

Boek review: 9 november

Een aantal weken geleden las ik het boek 9 november en ik was onwijs onder de indruk. Vanaf de eerste bladzijde werd ik het boek in gezogen en ik wilde hem pas wegleggen op het moment dat ik hem uit had.

Vakantie bibliotheek

9 November is geschreven door New York Times bestsellerschrijfster Colleen Hoover. Tot voor kort had ik nog nooit van haar gehoord, maar nu ben ik heel nieuwsgierig naar de rest van haar werk.
Het boek ontdekte ik door de vakantiebibliotheek, een app van de bieb waar je zomers tientallen boeken gratis kunt lezen. Dit was één van de boeken van de collectie van dit jaar. Ik las het boek dan ook op mijn ipad.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Fallon en Ben die elkaar leren kennen op 9 november, in een diner wanneer Ben zich voordoet als Fallons vriend tijdens een ongemakkelijke lunch met haar vader. Twee jaar voor de ontmoeting met Ben is Fallons leven compleet veranderd, precies op dezelfde datum. Ze raakte zwaargewond tijdens een brand in haar vaders huis. Ben is de eerste persoon die zij dichtbij laat komen sinds het ongeluk. Omdat ze nog heel veel wil beleven voor zij een relatie met iemand begint, spreken ze af elkaar de komende vijf jaar slechts één keer per jaar te zien. Op 9 november, vandaar de titel van het boek. Langzaam kom je erachter of het ze gaat lukken.

Wat vind ik van het boek?

Het boek is ontzettend goed en beeldend geschreven waardoor je echt het idee hebt midden in het verhaal te zitten. Je kan je ontzettend inleven in de gevoelens van de hoofpersoon en hun bijzondere liefdesrelatie. Ook hebben ze allebei persoonlijke issues waar ze aan moeten werken en langzaam krijg je het idee de twee steeds beter te kennen. Het verhaal is niet alleen prachtig om te lezen, maar ook nog eens super spannend. Lukt het Fallon en Ben om het plan te laten slagen of zorgen de onverwachte gebeurtenissen ervoor dat de twee contact verliezen. Het verhaal kent meerdere plottwists waardoor je pas aan het einde antwoorden krijgt op belangrijke vragen.

Ik vind dat de schrijfster een onwijs goed boek heeft geschreven. Het verhaal is zo ontzettend goed bedacht, heel erg origineel, onvoorspelbaar en ontroerend tegelijk. Als je van romans houdt is het absoluut een aanrader.

De zomerbieb is helaas niet meer beschikbaar, maar stiekem hoop ik dat ook volgend jaar 9 november onderdeel is van de collectie. Ik zou hem best nog een keer willen lezen, maar dan in het Engels.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.