Eng? Alleen naar een toeristische hotspot in Parijs

Notre Dame

Lange tijd heb ik er moeite mee gehad om alleen ergens naar toe te gaan. Vooral toen ik op de middelbare school zat kon dit mij echt beangstigen. Niet omdat ik het spannend vond om een nieuwe plek te bezoeken, maar omdat ik me te druk maakte om wat anderen van me zouden vinden. (Of dat ik mensen tegen zou komen die me in het verleden veel pijn hebben gedaan). Inmiddels ben ik dat punt voorbij en vind ik het helemaal niet erg om in mijn uppie op stap te gaan. Gelukkig maar, want deze week ben ik de hele week alleen thuis en aangezien ik op het sociale netwerk van mijn vriend na, nog niemand in de stad ken ging ik alleen op pad. Een week vakantie in Parijs om vervolgens de hele dag binnen te zitten leek me gewoon geen goed plan.

Gisteren liep ik ruim 10 kilometer door de Parijse straten, ontdekte ik nieuwe plekken en ik streepte maar liefst twee punten van mijn Parijs bucketlist.

Metro Parijs

Ik besloot dat het een heel goed plan was om vanaf het appartement naar de Notre Dame te lopen, 4,8 kilometer, one way. Ik heb ongeveer een uur over de heenweg gedaan en kwam langs allemaal toffe plekjes. Een straat waar ze lampenkappen hadden opgehangen (Rue de L’Échaudé), een steegje met allemaal restaurantjes en heel veel mooie gebouwen. Ik keek mijn ogen uit en voelde me een blije toerist. Gewoon een beetje doelloos rondlopen en kijken wat ik tegenkom.

Paris streets
De strsaat met lampenkappen.


Een super leuk ‘straatje’ om doorheen te lopen, jammer dat alle restaurants zo duur waren anders was ik even ergens gaan zitten met een kop koffie. Maar €6 vond ik toch echt te duur.

Bij de Notre Dame aangekomen kon ik het eerste punt van mijn lijst afstrepen, alleen naar een toeristische bestemming. Best apart, ik ben hier meerdere keren geweest met mijn vriend, ouders + Amerikaanse ouders en vriendinnen, maar nog nooit alleen. Nu ik in mijn uppie op deze onwijs drukke plek stond realiseerde ik me hoeveel ik veranderd ben in de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden had ik nooit die stap gezet, omdat ik bang was wat mensen van me zouden vinden. Kijk dat meisje daar alleen deze plek, die heeft vast geen vrienden, ze is vast niet leuk. Nu weet ik dat er waarschijnlijk niemand is die dat denkt en áls ze dat wel doen, kan het me niks schelen. Stiekem vind ik het soms wel fijn om in mijn uppie op stap te gaan, want ik hoef met niemand rekening te houden. Zo loop ik bijvoorbeeld heel erg snel en nu is er niemand op wie ik hoef te wachten en als ik een winkel zie waar ik naartoe wil is er niemand die zegt ‘’moet dat nou echt!’’ Dus ja, soms is het fijn om alleen iets te doen.

Bovendien is er ook niemand die zei: ‘’hey Merel, vond je het nou echt nodig om die eclair te eten?’’ En had iemand dat wel gevraagd, dan was mijn antwoord: ‘’Absoluut, ik heb er van genoten.’’ (punt twee van mijn lijst, een eclair eten)

Ga jij graag in je uppie op pad? En zo ja, denk je er weleens overna wat andere mensen daarvan vinden? Of ga je sowieso liever op pad met anderen?

Volg:

4 Reacties

 1. Adriana Sietsma
  januari 19, 2019 / 01:09

  Je schrijft leuk, Merel. Ik hoop dat mijn vrienden met wie ik mijn blog deel net zo genieten als ik van jouw verhalen. Nan uit Canada.

  • Merel
   Auteur
   januari 19, 2019 / 11:27

   Dankjel Nan, super leuk om te horen dat je mijn blogs zo leuk vindt!

 2. januari 19, 2019 / 01:52

  Wat gaaf! Ik wil ook nog zo graag naar Parijs, en jouw foto’s op instagram en dit verhaal voedt die behoefte!

  • Merel
   Auteur
   januari 19, 2019 / 11:28

   Dankjewel 🙂
   Parijs is zeker de moeite waard om te bezoeken! Dus als je een keer die kant op gaat mag je me zeker een berichtje sturen voor een lijstje met hotspots of plekken die echt tof zijn om te bezoeken, en als je andere vragen hebt mag dat natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.