Hans en Grietje ijssalon in Athene

Hans en Grietje ijssalon in Athene

Afgelopen zomer was ik met mijn ouders en broertje een week in Griekenland. We eindigden onze rondreis in Athene. Tijdens een rondwandeling door de stad kwamen we langs een wel heel bijzondere ijssalon, helemaal in het thema van Hans en Grietje.

De ijssalon trok mijn aandacht omdat ze nogal opvallende ijsjes verkochten. Op social media zag ik vaak foto’s van een ijssalon in Praag, waar je je ijs uit een soort kaneelbroodje kon eten. Die verkochten ze hier ook. Daarnaast kon je kiezen voor een ijsje uit een bubbelwafel.

De ijssalon was volledig in Hans en Grietje stijl. Overal hingen gigantische plastic snoepjes om het snoephuisje na te bootsen. Langs één van de muren stonden bakken met snoepjes die je kon scheppen zoals bij het Kruidvat haha, maar dan met veel meer keuze.
Het personeel, alleen maar meisjes, droegen een gekleurde jurkjes die leken op de dirndl, de typische Oostenrijkse jurk.

Qua ijs kon je kiezen voor een normaal hoorntje, een bubbelwafel of kaneelrol. Ik koos voor een halve kaneelrol. Die werd gemaakt door deeg met kaneelsuiker om een soort stok te rollen en die boven het vuur te roosteren. Op het moment dat die gaar was, werd hij rechtop in een bakje gezet. In het midden werd het softijs gedaan en je kon een aantal toppings kiezen voor op je ijsje.

Ik wilde al heel lang zo’n ijsje proeven, dus vond het erg leuk dat het eindelijk eens kon. Om eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen toch hoger dan de realiteit. Het smaakte prima en het concept is leuk bedacht. Toch ga ik liever voor een normaal schepijsje.

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. september 19, 2018 / 19:14

    Een kaneelrol, wat klinkt dat lekker! Het tentje heeft zeker een fijn sfeertje. En lekkere ijsjes, jum!

  2. september 23, 2018 / 19:55

    Mmmmm zo een fris ijsje tijdens een bloedhete citytrip, heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.