‘Hey Merel, wat doe jij eigenlijk in je dagelijks leven?’

‘Hey Merel, wat doe jij eigenlijk in je dagelijks leven?’

Bloggen vind ik super leuk en ik doe mijn best elke dag een gloednieuwe post te plaatsen. Toch is dit ‘slechts’ een hobby en zijn mijn dagen behoorlijk volgepland met mijn stage en studieopdrachten die daarbij horen.

Studeren

Na twee studies die niet helemaal bij mij paste ben ik in 2016 begonnen met de opleiding journalistiek op Windesheim in Zwolle. In het tweede jaar koos ik voor de richting geschreven journalistiek omdat ik dit veel leuker vind dan radio en tv maken. Bij geschreven journalistiek heb ik twee keer met een groep klasgenoten een tijdschrift gemaakt en dat was onwijs leerzaam. Ik vind het heel erg leuk om mensen te interviewen en een mooi verhaal te schrijven. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik voor deze opleiding koos, ik wil verhalen maken. Het liefst verhalen van minderheden in de samenleving, mensen met een bijzonder verhaal of reisverhalen.

Stage

Op dit moment zit ik in het derde jaar van mijn opleiding en loop ik full time stage. Ik doe een 20-weken stage bij indebuurt Zwolle, een lokale nieuwswebsite van de persgroep. Dagelijks hou ik me bezig met de laatste nieuwtjes in de stad, maak ik leuke lijstjes over van alles en nog wat en ik interview wekelijks Zwollenaren met een tof verhaal. Zo leerde ik van alles over baardenclubs, sneaker bijeenkomsten en kwam ik in onwijs toffe huizen voor een binnenkijker.

Toekomst

De komende anderhalf/twee jaar zal ik me vooral focussen op mijn studie. Mijn doel is om zonder vertraging in de zomer van 2020 mijn diploma te halen. Daarna wil ik graag als journalist aan het werk. Het zou fijn zijn als ik in de toekomst mooie verhalen kan maken en inspirerende mensen spreken. Ik hoop werk te vinden waar ik blij van word.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.