Hotspot in Paris: au bureau

Hotspot in Paris: au bureau

In de serie hotspots bezoek ik leuke plekjes en deel ik mijn ervaringen met jullie. Is deze plek zo leuk als ik dacht of valt het toch tegen? Vandaag deel ik mijn ervaring met de bar Au Bureau in Parijs.

Eén van de favoriete bezigheden van de Fransen is apéro, ofwel de borrel. Thuis met familie of vrienden, maar ook buiten de deur. Afgelopen week bezocht ik een nieuwe bar in het 15e arrondissement, Au Bureau, de Franse vertaling voor: op kantoor.

De bar is onderdeel van een franchise onderneming en daardoor kun je in veel Franse steden één of meerder bars vinden onder dezelfde naam met hetzelfde assortiment.

De bar waar wij waren bevindt zich op de hoek van een straat waardoor er ruimte is voor een klein terras. Vanaf daar heb je uitzicht op een redelijk druk kruispunt omdat één van de aangrenzende straten een winkelstraat is, Rue de commerce.

Het interieur

Au Bureau heeft een vrij donker interieur. Donkerbruine stoelen en banken, een donkerbruine houten vloer. De muren zijn aan de onderkant van hetzelfde hout als de vloer en aan de bovenkant donkerblauw geschilderd. Toch oogt de bar behoorlijk licht door de grote ramen aan beide kanten van het pand.
Persoonlijk doet het interieur me een beetje denken aan een Amerikaans restaurant, maar dat kan ook komen omdat er best veel Amerikaanse gerechten op de kaart staan zoals corn dogs en heel veel gefrituurd voedsel.


De cocktails

Wij kozen ervoor om hier te borrelen en ons diner ergens anders te eten omdat de prijzen voor de hoofdgerechten behoorlijk hoog zijn. De goedkoopste hamburger is al bijna €14.
Gelukkig waren de drankjes iets goedkoper omdat het happy hour was. Tussen 17:00 uur en 20:00 uur zijn de cocktails 50% goedkoper.
Ik dronk een Sex on the beach en vond het een prima cocktail. Voor €4,95 had ik niks te klagen, maar de €9,90 die je er normaalgesproken voor betaalt vond ik het niet waard.


Borrelhapjes

Bij de cocktail bestelden we een cheeseplatter, die bestond uit mozzarella sticks, gefrituurde camembert, spicy cheddar aardappeltjes, gefrituurde geitenkaas en patat met warme chedar. Allemaal lekker (ik hou nou eenmaal van gefrituurd voedsel) en onwijs vullend, maar wel iets aan de prijzige kant. €11,90 voor een paar gefrituurde hapjes vind ik behoorlijk veel.
Mocht je ooit bij Au Bureau komen en de cheesy platter bestellen, pas dan om met de camembert. Toen ik er een hap van nam stroomde alle kaas eruit en zaten mijn handen er volledig onder. Gelukkig at ik boven een servetje anders was het ook op mijn kleren gekomen.

Al met al vond ik het een leuk plekje om te borrelen. Ik denk dat ik nog wel een keer terugkom, maar alleen tijdens happy hour. Al denk ik wel dat ik het eten oversla omdat de kaart behoorlijk duur is en niet heel bijzonder.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.