Hotspot: Burg’heure & co, Parijs

Hotspot: Burg’heure & co, Parijs

Parijs is een ontzettend dure stad dus het vinden van betaalbare restaurants kan soms een uitdaging zijn. De meeste restaurants zijn aan de prijzige kant en als je echt goedkoop wilt eten kun je het beste voor fastfood gaan. Toch zijn er een aantal uitzonderingen en vandaag deel ik één van deze restaurantjes met jullie.

Vorige maand ontdekte in een super leuk, betaalbaar en lekker hamburgerrestaurantje in het 15e arrondissement. Een piepklein restaurantje met weinig plekken binnen en vier tafeltjes op het terras. Doordat de straat van het restaurant autovrij is kun je er heel rustig zitten.

Alle producten die ze gebruiken zijn vers wat zorgt voor een heerlijke smaak. Volgens mij is zelfs de Ketchup zelf gemaakt.
Op het menu staan een stuk of zeven hamburgers en een aantal hotdogs. Je kunt er voor kiezen om alleen een burger/hotdog te bestellen, maar je hebt ook de optie om een menu te nemen. Een menu bestaat uit een burger/hotdog, patat en wat drinken. Als student heb je zelfs korting en je kunt voor €11,50 een menu krijgen. Niks van te zeggen, zeker niet omdat het echt heerlijk eten is.
Je kunt er ook nog voor kiezen om een toetje te nemen, maar die heb ik niet genomen omdat ik echt propvol zat. De volgende keer wil ik er wel graag één proberen omdat het er allemaal heerlijk uit zag.

Toen ik een bezoek bracht aan dit leuke kleine restaurantje koos ik voor de burger voor het moment. Een hamburger met geitenkaas, honing, rucola en mayonaise. Dit is echt een aanrader!


Het pleintje waaraan het restaurant ligt is lekker rustig omdat er geen auto’s mogen rijden. Als je het hoekje om gaat heb je uitzicht op de Eiffeltoren en je loopt zo een klein parkje in.
Het 15e arrondissement is de wijk waar de meeste Parijzenaren wonen, dus wil je echt een stukje lokaal Parijs meemaken dan kan je deze wijk niet overslaan.

Burg’heure vind je op 1 Rue Léon Séché, 75015 Paris. Je kunt het beste metrolijn 8 nemen en uitstappen bij Felix Faure of lijn 12 en uitstappen bij Convention.
Het pleintje waaraan het restaurantje zich bevind ligt tegenover het ‘gemeentehuis’ van het 15e arrondissement en naast het parkje Square Saint-Lambert.

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. juli 20, 2018 / 08:58

    Een hamburgermenu voor 11,50 is inderdaad prima geprijsd. Superhandig om dit te weten.

  2. juli 21, 2018 / 15:22

    Lekker zeg, ik ben gek op burgers! Deze ga ik onthouden voor als ik binnenkort weer in Parijs ben 😉

  3. juli 27, 2018 / 20:23

    Wat een leuk restaurant! Deze ga ik onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.