Hotspot in Parijs: pizza vlakbij de eiffeltoren

Hotspot in Parijs: pizza vlakbij de eiffeltoren

Lekker eten op een mooie plek, wie wilt dat nou niet? Afgelopen week nam een vriendin me mee naar een Italiaans restaurant in Parijs, vlakbij Trocadéro. Vandaag geef ik jullie alle ins en outs van deze toffe pizza hotpot, vlakbij de Eiffeltoren. 

Wanneer je voor een paar dagen in Parijs bent, wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien én lekker eten. De meeste toeristische plekken in de stad zijn helaas omringt door de zogenaamde tourist traps. Restaurants die veel te dure gerechten verkopen, die vaak niet eens zo heel lekker zijn of ronduit smerig. (zoals dit restaurant, waar ik eerder over schreef.) Gelukkig zijn er een aantal uitzonderingen én vandaag deel ik er eentje met jullie. Een restaurant in een toeristische buurt, waar je lekker kunt eten én waar de prijzen best prima zijn

Locatie

Restaurant Mokus bevindt zich aan Avenue Kléber. Wanneer je hier met de metro naartoe gaat, moet je lijn 6 nemen naar metrostation Trocadéro en dan uitstappen bij dezelfde uitgang als voor de Eiffeltoren. Als je eenmaal buiten bent ga je rechtsaf en steek je de straat over in plaats van links naar Trocadéro.
Het restaurant ligt aan een drukke straat en valt op door het terras met kleurrijke stoelen. Wij kwamen hier op een dinsdagmiddag in februari, rond lunchtijd en het hele terras zat vol. We kozen ervoor om binnen te zitten en in werd meteen verliefd op de stijl van het restaurant. Alles is behoorlijk modern/industrieel ingericht en in vind het echt super mooi. Het restaurant is behoorlijk groot, maar toch voelt het absoluut niet aan als een vreetschuur. Wel moet ik toegeven dat de akoestiek niet heel goed is, waardoor het lastig is om je tafelpartner te kunnen verstaan. Ik heb minstens tien keer gevraagd ”wat zei je nou?”

Het menu

Wij waren naar het restautrant gekomen om pizza te eten, dus mijn aandacht ging meteen uit naar dat gedeelte van de menukaart. Echter was het mogelijk om andere dingen te bestellen zoals pasta’s, pokebowls en verschillende voorgerechten.
Je kunt kiezen uit 19 verschillende pizza’s, dus voor iedereen zit er wel iets tussen. Ik vond het wel leuk dat je kunt kiezen uit pizza’s met tomatensaus óf witte pizza’s zonder tomatensaus.
Uiteindelijk koos ik voor een pizza met mozzarella, room, geitenkaas, honing, tomaten en rucola. Grote verwachtingen van de pizza had ik niet, maar ik werd echt positief verrast. De pizza was vol van smaak en de bodem lekker knapperig. Ik ben een echte pizzaliefhebber en moet toegeven dat mijn pizzahart hier sneller van ging kloppen haha.

Beoordeling

Al met al ben ik zeker tevreden over pizza restaurant Mokus. De locatie is ideaal voor iedereen die een bezoekje wil brengen aan de Eiffeltoren (ja, ook wij besloten hier nog wat foto’s te maken) en de prijzen zijn prima in verhouding met het eten dat geserveerd wordt. Voor mijn pizza betaalde ik €15 en dit vind ik een redelijke prijs voor een pizza in Parijs. Bovendien smaakte de pizza super lekker en dan ben ik zeker bereid om dit bedrag te betalen voor een heerlijke maaltijd. Ik heb behoorlijk wat pizza’s gegeten in mijn leven en ook in Parijs zelf en moet zeggen dat deze pizzaria zeker in het rijtje met beste pizza’s in Parijs komt te staan. Op een schaal van 1 tot 10, krijgt dit restaurant wat mij betreft een dikke 8.

Na het eten, kun je nog ‘even’ een blokje om en genieten van dit uitzicht
Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. Jouvence
    februari 29, 2020 / 16:17

    Wat een leuke tent en de pizza ziet er goed uit! Lang geleden dat ik in Parijs ben geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.