Ik at voor het eerst Laduree macarons

Macaronns

Eén van de bekendste Franse lekkernijen is de macaron. Twee platte schuimpjes met een jam of crème ertussen, om het even op z’n Merels uit te leggen. De meest bekende macarons ter wereld zijn die van Laduree, een Franse bakkerij. Dit zijn dan ook meteen de duurste want je betaalt €2,10 per stuk. Dat is behoorlijk wat geld voor wat het is.

Macarons in een zakje

In de afgelopen tweeënhalf jaar heb ik heel veel tijd in Parijs doorgebracht. Ik denk dat ik minimaal 20 keer in de stad ben geweest en verbleef daar soms een weekend, maar ik ben ook een aantal keren voor één of twee weken in de Franse hoofdstad geweest. Toch had ik tot vorige maand nog nooit een Laduree macaron geproefd. Mijn vriend die al zijn hele leven in Parijs woont had er ook nog nooit één gehad dus het werd tijd.

De populairste Laduree vestiging zit op des Champs-Élysées, daar staan mensen meestal in een onwijs lange rij. Persoonlijk snap ik dat niet zo goed, want er zijn tientallen vestigingen in de stad waar je meteen aan de beurt bent. Zelf ging ik naar één van de winkels in het 15e arrondissement.
Ik was met twee vriendinnen dus in totaal kochten we 4 macarons waar we €8,48 voor moesten betalen.

Mijn vriendinnen hadden elk hun eigen macaron en mijn vriend en ik hebben er twee gedeeld. Op die manier konden we er twee proeven. We hadden de smaken zeezout karamel en aardbei vanille.
Ik vond ze allebei lekker, maar had niet het idee dat ze zoveel lekkerder zijn dan andere macarons. Ik heb eerder macarons van een bakker gehad en die smaakten net zo lekker.

Persoonlijk vind ik Laduree macarons te gehyped. Ze zijn lekker, maar ik vind ze geen €2,10 per stuk waard. Eén hap en je hebt hem op. De cadeauverpakkingen zijn zelfs nog duurder, €17,10 voor 6 macarons in een doosje vind ik echt afzetterij. Maar goed, als dit iets is wat je graag wilt, dan moet je het lekker doen.
Bovendien verkoopt elk Laduree precies dezelfde macarons en zelfs in Amerika kun je dezelfde smaken krijgen. Het zou mij niks verbazen als ze in een fabriek gemaakt worden.

Ik denk dat ik mijn macarons voortaan gewoon bij de bakker haal. Dan zijn ze een stuk goedkoper, net zo lekker en waarschijnlijk een heel stuk verser.

Heb jij wel eens macarons gegeten?

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.