Ik ga opnieuw een buitenlands avontuur aan!

Ik ga opnieuw een buitenlands avontuur aan!

Na het behalen van mijn middelbareschooldiploma ging ik een buitenlands avontuur aan, 10 maanden wonen en naar school gaan in Amerika. Nu, vijfenhalf jaar later ga ik opnieuw voor lange tijd naar het buitenland, al is het toch een beetje anders. Want ik blijf in Europa en weet precies waar ik heen ga, de stad van de liefde, Parijs.

Vanaf januari ga ik voor zevenenhalve maand in Parijs wonen en studeren. 21 januari begin ik met een minor marketing en communicatie op Ipag business school en ik ben echt heel benieuwd hoe dat zal zijn. Het is toch een heel ander vakgebied dan journalistiek en ik heb geen idee of het iets is wat bij mij past. Ik vind het vooral fijn dat ik mijn horizon kan verbreden en ook iets nieuws kan leren van een vakgebied wat niet helemaal binnen de journalistiek valt, maar wat wel redelijk goed aansluit.

Verhuizen naar Parijs, toen ik bijna tien jaar geleden voor het eerst in de Franse hoofdstad kwam had ik nooit verwacht dat ik die stap ooit zou zetten. Verliefd worden op een Fransman bracht hier verandering in en nu kan ik me niet voorstellen dat ik een buitenlandse minor ergens anders zou doen dan in die stad. Dit is de mogelijkheid om even een aantal maanden echt samen te kunnen zijn in plaats van dagelijkse facetime gesprekken en af en toe een paar dagen bij elkaar zijn.

Ik kijk er naar uit om de stad beter te leren kennen. De afgelopen jaren ben ik meer dan twintig keer die kant op gegaan en toch zijn er nog zo ontzettend veel onontdekte plekken. Ik ben nieuwsgierig naar leuke lokale hotspots en kan niet wachten om alle bakkerijen uit te testen haha.

Sowieso verwacht ik dat het heel anders is om daar voor een lange periode te zijn dan wanneer ik een een aantal dagen (of weken, zoals afgelopen zomer) in de stad ben. Ik ga naar Frankrijk om te studeren en niet om vakantie te vieren, dat is sowieso al een hele andere insteek. En om eerlijk te zijn besef ik gewoon niet dat ik daar ga wonen.

Op dit moment heb ik nog ruim anderhalve maand in Nederland en ik ga mijn best doen er een fijne tijd van te maken. Al moet ik toegeven dat ik toch wel heel erg ongeduldig ben.

Ben jij wel eens voor lange tijd in het buitenland geweest?

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. december 4, 2018 / 09:19

    Wat een mooi avontuur. Veel succes met de laatste voorbereidingen en geniet van je avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.