In deze maand kun je Parijs het beste ontlopen.

In deze maand kun je Parijs het beste ontlopen.

Twee vriendinnen uit Nederland kwamen in augustus voor een aantal dagen bij mij in Parijs logeren. Superleuk natuurlijk en ik wilde ze blij maken met een heerlijk Frans ontbijtje. Verse croissantjes en chocolade broodjes van de bakker, mijn favoriete ontbijt. In de buurt van het appartement zijn zo’n zes bakkers op korte loopafstand, keuze genoeg zou je denken. Helaas blijkt de realiteit in augustus heel anders want letterlijk alle zes de bakkers waren dicht. En dat is niet het enige.

Een city trip in augustus?
Wil je midden in de zomer een paar dagen naar een leuke stad dan raad ik je aan om Parijs even over te slaan. De toeristische plekken zijn afgeladen vol omdat een grote groep mensen denkt dat het wel een goed idee is om in de zomer de stad in te gaan. Duizenden toeristen in een veel te hete stad. Als de thermometer 30 graden aangeeft kun je er rustig nog een graad of vijf bij op tellen. De warmte blijft hangen tussen alle gebouwen die dicht op elkaar staan en ook de metro creëert heel veel warmte. Je loopt regelmatig over een rooster waardoor de hete lucht vanuit de metro tunnels omhoog komt.

Lokale hotspots zijn gesloten
Wil je graag de lokale Parijse restaurantjes en bakkers bezoeken, dan heb je pech. De meeste Parijzenaren gaan in augustus op vakantie en sluiten hun onderneming. In het 15e arrondissement sloten bakkers, restaurants, cafés en winkels. Alleen de onwijs toeristische plekken blijven open.

Verbouwen
Hoewel onwijs veel Parijzenaren de stad uit gaan lijkt het alsof de bouwvakkers massaal naar de stad toetrekken. Juist omdat de locals de stad uit zijn worden er veel dingen verbouwd, gesloopt en er worden nieuwe wegen aangelegd. De straat waar mijn vriend in woont is momenteel één groot drama. Ruim vier weken geleden sloopten ze al het asfalt eruit en tot op heden zijn ze nog niet klaar met de wegwerkzaamheden.

Wanneer kun je dan wel naar Parijs?
De beste maanden om de stad te bezoeken zijn september, oktober, april en mei. Net voor of na de drukte. Het weer is vaak mooi, maar niet te warm waardoor je prima dingen kunt bezoeken. En meestal kun je prima een wijntje drinken op één van de duizenden terrassen die je in de stad kunt vinden.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. september 3, 2018 / 13:14

  Wij waren in Antwerpen een paar weken geleden en daar zat ook best veel dicht, midden in de zomer! Het verbaasde mij. Wat leuk om jouw avonturen te lezen trouwens.

 2. september 3, 2018 / 14:56

  Parijs, al lang niet meer geweest. Misschien best een leuk idee om daar in het najaar inderdaad weer eens een weekendje heen te gaan.

 3. september 3, 2018 / 18:35

  Hahaha, ik had je blog een jaartje of 10 geleden moeten lezen! Toen zaten we inderdaad in augustus in Parijs, veel te warm, veel te druk en inderdaad ook veel gesloten. Ondanks dat best een leuke tijd gehad maar in het vervolg zijn we nooit meer in augustus naar Parijs gegaan.

 4. september 3, 2018 / 19:27

  Parijs zo mijn stad! maar inderdaad augstus is niet de beste tijd 😉

 5. september 4, 2018 / 19:48

  Ooit zoiets dergelijks in Brussel meegemaakt. Destijds had je nog een heel leuk magazine, de Living. Met allerlei leuke tips en hotspots. Ik dus – destijds – vriendlief (inmiddels man bedoel ik) meegetroond voor een weekendje weg. Bleek nagenoeg alles dicht te zijn. En de überhippe tent waar ik wat wilde eten en daarna dansen had de tijden aangepast. Dansen pas vanaf half twaalf. En als je om half acht gaat eten schiet dat niet echt op. Bummer.

 6. Karel
  september 7, 2018 / 11:05

  Parijs is een mooie stad, nog maar één keer geweest, maar zal er wel nog eens naartoe gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.