Leuk café in Parijs: Au bureau

Au bureau Parijs 15

Parijs telt duizenden cafés, leuke restaurantjes en lunchtentjes, de keuze is reuze en daarom is het soms moeilijk om leuk café te vinden om uiteten te gaan in Parijs. Om je een handje te helpen zal ik alle plekken waar ik een positieve ervaring mee heb delen. Misschien vind jij deze plekken net zo leuk als ik! Vandaag deel ik mijn ervaring met een leuk café in Parijs: Au Bureau in Parijs.

Eén van de favoriete bezigheden van de Fransen is apéro, ofwel de borrel. Thuis met familie of vrienden, maar ook buiten de deur. Afgelopen week bezocht ik een nieuwe bar in het 15e arrondissement, Au Bureau, de Franse vertaling voor: op kantoor.

De bar is onderdeel van een franchise onderneming en daardoor kun je in veel Franse steden één of meerder bars vinden onder dezelfde naam, met hetzelfde assortiment.

De bar waar wij waren bevindt zich op de hoek van een straat, waardoor er ruimte is voor een klein terras. Vanaf daar heb je uitzicht op een redelijk druk kruispunt omdat één van de aangrenzende straten een redelijk populaire winkelstraat is, Rue de commerce. Een prima locatie voor iedereen die graag mensen kijkt. Omdat het op een druk punt ligt, is er altijd wat te beleven.

Het interieur

Au Bureau heeft een vrij donker interieur. Donkerbruine stoelen en banken, een donkerbruine houten vloer. De muren zijn aan de onderkant van hetzelfde hout als de vloer en aan de bovenkant donkerblauw geschilderd. Toch oogt de bar behoorlijk licht door de grote ramen aan beide kanten van het pand.
Persoonlijk doet het interieur me een beetje denken aan een Amerikaans restaurant, maar dat kan ook komen omdat er best veel Amerikaanse gerechten op de kaart staan zoals corndogs, hamburgers en heel veel gefrituurd voedsel. Gebaseerd op het interieur vind ik het een echte hotspot, want ik vind het restaurant er ontzettend mooi uitzien. De reden voor ons bezoek was dan ook het feit dat het er zo leuk uitziet. Ik wilde er gewoon een keer naartoe!

Leuk cafe Parijs

De cocktails

Wij kozen ervoor om hier te borrelen en ons diner ergens anders te eten omdat de prijzen voor de hoofdgerechten behoorlijk hoog zijn. De goedkoopste hamburger is al bijna €14.
Gelukkig waren de drankjes iets goedkoper omdat het happy hour was. Tussen 17:00 uur en 20:00 uur zijn de cocktails 50% goedkoper.
Ik dronk een Sex on the beach en vond het een prima cocktail. Voor €4,95 had ik niks te klagen, maar de €9,90 die je er normaal gesproken voor betaalt vond ik het niet waard.

Cocktail Parijs

Borrelhapjes

Bij de cocktail bestelden we een cheese platter, die bestond uit mozzarella sticks, gefrituurde camembert, spicy cheddar aardappeltjes, gefrituurde geitenkaas en patat met warme cheddar. Allemaal lekker (ik hou nou eenmaal van gefrituurd voedsel) en onwijs vullend, maar wel iets aan de prijzige kant. €11,90 voor een paar gefrituurde hapjes vind ik behoorlijk veel.
Mocht je ooit bij Au Bureau komen en de cheesy platter bestellen, pas dan om met de camembert. Toen ik er een hap van nam stroomde alle kaas eruit en zaten mijn handen er volledig onder. Gelukkig at ik boven een servetje anders was het ook op mijn kleren gekomen.

Borrel Parijs

Al met al vond ik het een leuk plekje om te borrelen en ik denk dat ik nog wel een keer terugkom, maar alleen tijdens happy hour. Al denk ik wel dat ik het eten oversla omdat de kaart behoorlijk duur is en niet heel bijzonder. Ben je in de buurt en heb je zin in een betaalbare cocktail tussen 17:00 en 20:00 uur ga dan zeker langs deze hotspot in Parijs.

Pin deze afbeelding!

Gezellige bar in Parijs

Meer hotspots?

Wil je meer reviews lezen over Parijse hotspots waar ik ben geweest? Kijk dan op deze pagina!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.