Mijn eerste pers ervaring op een evenement

Mijn eerste pers ervaring op een evenement

Ongeveer een maand geleden ging ik voor het eerst als pers naar een evenement. Samen met mijn stagebegeleider was ik bij Vliegende Vrienden in Park de Wezenlanden. Een festival georganiseerd door een samenwerking tussen Vrienden van Amstel LIVE en Flying Dutch. Ik was nog nooit bij één van deze evenementen geweest.

Mijn stagebegeleider en ik hadden afgesproken bij kantoor en vanaf daar liepen we richting het festival terrein. Onderweg werd het steeds drukker en pas op dat moment realiseerde ik dat het toch echt een groot evenement was. Terwijl iedereen door de gewone ingang naar binnen ging, mochten wij door de persingag. Daar begon het lange wachten.

Achter de schermen

We hebben ongeveer een half uur moeten wachten op de persbegeleiding totdat we eindelijk het terrein op mochten. Ik had verwacht dat we vanaf dat moment zelf rond konden lopen, maar dat was niet zo. We werden begeleid naar de persruimte ergens achter de schermen. Daarvoor moesten we twee keer langs bewaking en werden onze tassen gecontroleerd. De persruimte bevond zich achter de hekken en wij mochten de ruimte niet verlaten zonder iemand van de organisatie. Gelukkig werden we al snel weer opgehaald en mochten we naar de ‘barrier.’ En bijna driekwartier na aankomst op het terrein stonden we naar. Maar goed, wat is nu die ‘barrier’?

We stonden super dichtbij het podium!

Héél dichtbij het podium

De plek voor de pers was eigenlijk rechtstreeks aan het podium. Alle diehard fans die eerste rang stonden, stonden achter een hek en wij mochten daar voor staan. Aan het podium zat een soort ronde catwalk en op het moment dat een artiest daaroverheen liep konden wij hem/haar aanraken.
Tijdens Vliegende Vrienden traden verschillende artiesten samen op. Het optreden waar wij bij waren was van Nick&Simon, André Hazes Jr. en Xander de buisonjé. Ik ben als 13/14-jarige groot fan geweest van Nick&Simon dus het was toch wel een beetje een jeugddroom die uitkwam.   Tijdens de optredens heb ik vooral veel foto’s gemaakt van de artiesten. Ik vond het zo onwijs tof om zo dichtbij te staan en aan het ‘werk’ te zijn op zo’n groot evenement. Het was wel even een momentje waarop ik realiseerde dat ik het echt heel leuk vind om als journalist aan het werk te zijn. Ik wil wel vaker als pers naar zo’n groot evenement.

Het festivalterrein op

Na ruim driekwartier naar de optredens gekeken te hebben zijn we het terrein op gegaan en hebben we foto’s gemaakt van het publiek. Dit was het meest relevante voor het platform waar ik stageloop. We spraken een stuk of 20 groepjes met bezoekers aan die we op de foto zetten. Vervolgens gingen we nog even lunchen om het festival terrein en daarna weer naar huis.

Hoe vond ik het?

Ik vond het echt onwijs tof om op zo’n evenement aanwezig te zijn en helemaal vooraan te staan bij het podium. Ik vond het leuk om eens een keer van dichtbij foto’s te kunnen maken van artiesten, met een goede camera. Normaalgesproken zijn het zoekplaatjes met mijn telefoon omdat je niet zomaar met een spiegelreflex bij een optreden mag kijken. Na het evenement zat ik vol energie en relaliseerde ik mij dat journalistiek echt de juiste opleiding is.

Een selfie met Nick&Simon op de achtergrond.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.