Mijn week 26: nieuwe mensen ontmoeten en kapotte laptops

Mijn week 26: nieuwe mensen ontmoeten en kapotte laptops

Eerlijk is eerlijk, afgelopen week was nou niet echt mijn favoriete week van het jaar. De week daarvoor is mijn goede laptop gecrasht en afgelopen week wilde mijn ‘school laptop’ ook niet meer starten. Mijn plan was om fanatiek bezig te gaan met het schrijven van blogartikelen en ineens kon dat niet meer. Dus ja, ik was behoorlijk gefrustreerd. Al met al heb ik toch geprobeerd het beste uit mijn week te halen en gelukkig gebeurde er ook genoeg positieve dingen. 

Maandag

Mijn week begon behoorlijk rustig en eigenlijk heb ik vrij weinig uitgevoerd. Schrijven in mijn notebook, een boek lezen en Gossip girl kijken in het Frans. Aan het einde van de middag liep ik in de hitte (+30 graden) naar de Lidl waar het tot mijn verbazing gigantisch druk was.
Die avond kookte ik een one pot champignon-roompasta met pesto van ohmyfoodness en ik moet zeggen dat het gerecht wat mij betreft voor herhaling vatbaar is.

In de rij bij de Lidl
Het smaakte beter dan dat het eruitzag 🙂

Dinsdag

Via de Facebook groep Social Girls Paris heb ik contact met een meisje uit Engeland en afgelopen dinsdag zijn we samen gaan lunchen. Bij een salad bar haalden we een salade om verbolgens in een park te eten. Uiteraard in de schaduw want het was vreselijk warm.
Helaas is mijn kleine school laptop er die dag mee gestopt, dus ik moet toegeven dat ik niet heel erg vrolijk was nu ik de hele zomer geen laptop meer kan gebruiken.

De enige foto die ik dinsdag maakte, onderweg naar de metro.

Woensdag

Het plan was om de hele dag thuis te blijven. Gossip girl kijken (in het Frans), een boek lezen en gewoon relaxen. Uiteindelijk ben ik met een groep meiden van de Social Girls Paris een ijsje gaan eten, we hebben een tijd langs de Seine gezeten en uiteindelijk zijn we wat gaan drinken in een bar. Ik vond het onwijs gezellig en leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

Cheesecake en yoghurt-cassis ijs

Donderdag

Mijn vriend heeft zijn eigen laptop ter beschikking gesteld, dus uiteindelijk kon ik donderdag wel het een en ander doen. Dat was vooral veel papierwerk als afsluiting van mijn Erasmus semester, maar gelukkig heb ik ook nog een blog kunnen schrijven. Dat was wel even wennen aangezien Franse laptops een azerty toetsenbord hebben.

Lekker vermoeid hoofd ook

Vrijdag

‘S ochtends ben ik op verzoek van mijn leidingevende meegefietst met de offroad fietstour. Een route die ik nog nooit gefietst had, maar wel graag wilde leren zodat ik ook op die tour kan gidsen. De route vind ik heel erg leuk en ik ontdekte een aantal nieuwe plekken waar ik zelf ook nog nooit geweest was.

Uitzicht vanuit parc buttes chaumont
Het is een hond met een zonnebril
‘S avonds at ik alleen, dus besloot ik Aziatisch voedsel te halen, yummy!

Zaterdag

De heetste dag van de week en wij zijn dan ook vooral veel binnen gebleven. We hebben geluncht bij de ouders van mijn vriend. Na het eten heeft zijn vader naar mijn laptop gekeken en geprobeerd de bestanden van mijn harde schijf te redden. Helaas reageerde de schijf nergens op en vrees ik dat ik een deel van mijn bestanden kwijt ben (vooral de foto’s en video’s). Ik baal hier echt heel erg van en was de rest van de dag een beetje uit mijn doen.
Een groot deel van mijn bestanden heb ik wel gebackupt, maar recente foto’s nog niet. Deze week ga ik de schade opmaken. Overigens deed mijn kleine laptop het ineens weer, dus ik kan nu in ieder geval wat dingen voor mijn blog doen. Helaas maakt het geen verschil voor mijn bestanden, want er staat (bijna) niks op de kleine laptop.

Zondag

Overdag hebben we lekker rustig aan gedaan en vooral veel serie gekeken. Die avond zijn we met vrienden gaan picknicken bij Invalides. Voor het toetje zijn we naar de Champs Elysees gelopen, een overheerlijke milkshake van Five Guys 🙂 Gotta love nights like this!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.