Mijn week 3, stage zoeken, verhuizen en mij propedeuse

Mijn week 3, stage zoeken, verhuizen en mij propedeuse

Een dag later dan gepland, maar toch wil ik een weekupdate met jullie delen. Afgelopen week was er één waarin onwijs veel is gebeurd. Dingen waar ik mij de afgelopen maanden mee bezig heb gehouden leken allemaal deze week afgerond te worden. Ik kreeg mijn propedeuse, haalde al mijn studiepunten van jaar 2, werd aangenomen op mijn stageplek en kreeg de sleutel van mijn nieuwe plekje.

Maandag
Na een relaxte week vakantie begon de week met een onwijs drukke dag. Een sollicitatiegesprek in Amsterdam en daarna naar Utrecht om mijn vriend op te halen die met de bus vanuit Parijs kwam. Helaas had zijn bus onwijs veel vertraging en was ik veel te vroeg. Uiteindelijk heb ik bijna 2 uur in mijn uppie op een terrasje gezeten. Gelukkig had ik mijn laptop mee en schreef ik een aantal blogs.

                                                                               Voor het eerst dat ik alleen op een terrasje zat te werken.

Dinsdag
Na drieënhalf jaar mijn huis te hebben gedeeld met een huisgenoot kreeg ik dinsdag de sleutel van mijn eigen plekje. Het voelde zo ontzettend fijn om de sleutel in ontvangst te mogen nemen. Eindelijk een piepklein huisje voor mij alleen. Die middag heb ik verfspullen gehaald en ben ik samen met mijn vriend begonnen aan het verven van de muren. Ook had ik die dag een sollicitatiegesprek bij Indebuurt Zwolle, voor mijn derdejaars stage. Het gesprek was ontzettend fijn en de stage lijkt mij echt superleuk.

                                                                                        Voordat we begonnen met schilderen

Woensdag
Aangezien we de rest van de week druk bezig zouden zijn met de verhuizing was woensdag een chilldag. We gingen naar de kinderboerderij, liepen door de stad en dronken een drankje omdat ik ben aangenomen bij Indebuurt. Vanaf eind augustus ga ik vierenhalve maand stagelopen op de redactie. Ik ben echt super blij met mijn stageplek en denk dat ik ontzettend veel kan gaan leren.
                                                                               Moeder pauw met haar baby’s

Donderdag
Donderdagochtend begonnen we al vroeg met klussen. De hele dag zijn we bezig geweest met het schilderen en schoonmaken van mijn kamer. Die avond gingen we naar mijn ouders waar we bleven slapen.
                                                                                        Hard werken in mijn nieuwe huisje

Vrijdag
Mijn vader was zo lief om de auto aan mij uit te lenen zodat ik die kon gebruiken om alvast wat spullen te verhuizen. De hele dag heb ik op en neer gereden tussen mijn oude en nieuwe huis. Op dat moment realiseerde ik me dat ik in de afgelopen jaren zo ontzettend veel spullen verzameld heb.
Van school kreeg ik een mail dat ik mijn propedeuse kon ophalen, dus dat heb ik die dag meteen gedaan. Ook kreeg ik mijn laatste cijfer terug en daarmee ben ik zonder achterstanden over naar het derde jaar van mijn opleiding. Het voelt echt heel goed dat ik inmiddels 50% achter de rug heb. Nog 2 jaar te gaan.
Die avond sliepen we weer bij mijn ouders zodat we zaterdagochtend met z’n allen naar Zwolle konden gaan voor het verhuizen van mijn meubels.

                                                                                        Bij papa en mama logeren betekent ook knuffelen met de hondjes

Zaterdag
Een dag vol sjouwen en schoonmaken, maar om half 4 stonden al mijn meubels in mijn nieuwe kamer op een mooi plekje. Alleen mijn bed stond nog vol met dozen, maar die pakte ik later uit.
Bij mijn ouders thuis keken we de wedstrijd Frankrijk – Argentinië en die avond kwam mijn oom langs voor een BBQ.
                                                                                        Het moment waarop ik de deur voor de laatste keer op slot draaide.

Zondag
Helaas moest mijn vriend weer terug naar huis en samen met mama bracht ik hem naar Utrecht. Daar heb ik met mama nog wat winkels bezocht en heeft zij voor het eerst een donut van Dunkin Donuts gehad.
Ik ben teruggegaan naar Zwolle en heb alle dozen uitgepakt. Mijn kamer is nu helemaal af en het voelt echt als mijn eigen plekje.

                                                                               Donuts met mama

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. Nan Sietsma
    juli 3, 2018 / 21:35

    Love reading your blog. Nan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.