Mijn week 4: éérste schoolweek en éindelijk de Pantheon bezocht

Mijn week 4: éérste schoolweek en éindelijk de Pantheon bezocht

Maandenlang heb ik uitgekeken naar het moment waarop ik eindelijk in Parijs kon wonen. Nu is het zo ver én mijn allereerste schoolweek zit er alweer op. Echt veel foto’s maakte ik afgelopen week niet, maar ik heb toch een overzicht kunnen maken.

Maandag

Mijn studietijd in Parijs begon met een informatiebijeenkomst op school, maar voordat ik daar heen ging ben ik eerst even gaan lunchen met twee jongens van Windesheim die ook hun minor in Parijs doen. We zijn bij een restaurantje in de buurt van school gaan zitten en ik bestelde een croque monsieur. Helaas was die niet heel erg lekker.

Geloof mij, op de foto ziet dit er beter uit dan dat het smaakte…

 

Het restaurant zag er ook niet uit als een toffe hotspot, maar het was iets betaalbaarder dan de andere restaurants in de buurt.
Maandagavond maakte ik courgette soep.

Dinsdag

Aangezien mijn eerste college pas om half twee begon kon ik lekker uitslapen. Ik had dan ook totaal niet door dat het buiten sneeuwde en op het moment dat ik de rolluiken opendeed was ik toch lichtelijk verbaasd. Echt veel sneeuw hadden we niet en het bleef ook niet liggen. Toch heb ik een aantal mooie plaatjes voorbij zien komen op social media. Zelf ben ik die dag vooral druk geweest met het schrijven van blogs en het (mentaal) voorbereiden op mijn eerste college’s. Twee uurtjes Frans en na een pauze van twee uur een les business ethics. De Franse les viel behoorlijk tegen omdat ik het erg moeilijk vond. Ik kon kiezen uit twee groepen, beginners of gevorderden en aangezie de beginners nog geen woord Frans spraken koos ik voor de tweede groep. Alleen bleek die les voor mensen die toch een stuk beter Frans spreken dan ik. Gelukkig was ik niet de enige die er niet zoveel van snapte (de hele groep op één persoon na) en wordt de les de komende weken iets meer aangepast op ons niveau.
Tussen de lessen door had ik een pauze van twee uur, die tijd heb ik met drie Britse meisjes doorgebracht in een restaurant.

Wakker worden met sneeu!
Op het moment dat ik naar school moest, was de meeste sneeuw al verdwenen.
Crêpes met Nutella, yummy!

Woensdag

Aangezien ik twee vakken heb laten vallen en twee andere vakken heb gekozen, had ik woensdag totaal onverwacht een vrije dag. Die dag heb ik niet heel veel spannends gedaan. ‘Gewoon’ naar het zwembad om in beweging te blijven en lekker Netflixen. Verder ben ik met mijn blog bezig geweest.

Onderweg naar het zwembad

Donderdag

Donderdag was een beetje een gekke dag aangezien mijn eerste (en enige) college pas om 17:50 begon. De hele dag had ik het gevoel dat ik bijna weg moest, terwijl ik nog super veel tijd had om van alles te doen. Persoonlijk vond ik het niet heel fijn om van 17:50 tot 19:50 naar school te gaan. Ik begin liever vroeg met daarna een vrije middag dan andersom. Gelukkig was het college (Advertising and promotion) wel redelijk interessant.

Het was al donker op het moment dat ik naar school moest, toch best wel gek aangezien ik geen avondopleiding doe.

Vrijdag

De laaste dag van de week en pas mijn derde lesdag van de week. Mijn college begon om 8:20 en precies twee uur later kon ik beginnen met weekendvieren. Tussen 11:00 uur en 14:00 uur ben ik thuis nog productief geweest. Ik heb een deel van het interview wat vrijdag online komt uitgewerkt, mijn email handtekening aangepast en een oude blogpost vertaald naar het Engels. Na de lunch was mijn motivatie en energie helaas verdwenenen en de rest van de middag heb ik op de bank gelegen. Die avond was mijn vriend optijd terug van kantoor en we hebben heerlijk rustig aan gedaan. Een biertje drinken om het weekend te vieren en een pizza bestellen omdat we geen zin hadden om te koken, dikke prima.

Cheers!
Ik word gewoon heel erg gelukkig van pizza!

Zaterdag

Aangezien we nog melk over hadden die op moest, begon onze zaterdag met een aantal crêpes. Als ik dat vantevoren had geweten, had ik nog minder melk gebruikt voor mijn ontbijt haha. Die middag gingen we lunchen bij de ouders van mijn vriend om vervolgens met zijn moeder naar een winkel te lopen. We hadden nog wat spullen nodig voor in huis, zoals een nieuwe wasmand en mandjes voor in de kledingkast.
Die avond waren we gewoon thuis en keken we weer een aantal afleveringen How I met your mother (onze verslaving, dankzij mijn ouders/broertje.)

Prima ontbijtje!
Onderweg naar de winkel in het 14e arrondisement.

Zondag

Het stond al een tijdje op mijn lijstje, dus ik was erg blij toen we zondag naar de Pantheon gingen. Dit gigantische, prachtige gebouw is gebouwd om bekende Fransen in te begraven. In de cryptes liggen mensen die een belangrijke rol spelen in de (Franse) geschiedenis zoals Jean-Jacques Rousseau, Louis Braille en François-Marie Arouet (Voltaire). Ik was erg onder de indruk van het gebouw en maakte tientallen foto’s.

Aankomende week

Na een eerste schoolweek met voor de meeste vakken de eerste les, voelt het nu alsof het ‘echte’ schoolleven pas gaat beginnen. De hoeveelheid lessen voor aankomende week valt heel erg mee. Dinsdag heb ik 6 lesuren, woensdag heb ik er 4, donderdag 2 en vrijdag ben ik vrij. Dus ja, zo zwaar heb ik het niet haha. Verder staat er nog niks op de planning voor de komende dagen. Hoe vol is jouw agenda voor de komende dagen?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.