Netflix series om samen te kijken

Netflix series om samen te kijken

Bron foto: www.quotecatalog.com

Eén van mijn favoriete bezigheden is series kijken. Alleen met een dekentje op de bank, onderweg in de trein of gezellig met mijn vriend. Uiteraard zijn de series die ik met hem kijk toch anders dan de series die ik alleen kijk. Ik denk dat er weinig mannen zijn die je blij maakt met een gossipgirl marathon, een aantal afleveringen Jane the Virgin of een compleet seizoen van Pretty little liars.
Ik denk dat er meerdere stellen zijn wiens interesses ver uit elkaar liggen en daarom deel ik een aantal series die ik wel samen met mijn vriend kan kijken.


The 100
Een van onze favoriete series is The 100. Vlak voor het uitbreken van een nucleaire oorlog is een groep mensen de ruimte in geschoten om daar te overleven in een ruimtestation, de ark. Omdat de ark met 4000 inwoners langzaam zijn dood tegemoet gaat worden 100 jongeren terug gestuurd naar de aarde om te kijken of ze daar kunnen overleven. Al snel blijkt dat ze 100 niet enige op aarde zijn.

De serie is onwijs spannend met veel onverwachte plottwist. Het is een sciencefiction serie met veel actie, maar er zijn ook verhaallijnen waarin romance en vriendschap een rol speelt.
Wat mij betreft een absolute aanrader om samen te kijken.


The designated survivor
In het eerste seizoen van deze serie wordt het Amerikaanse Pentagon gebombardeerd waarbij iedereen die op dat moment aanwezig is tijdens de state of the union om het leven komt.
Minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Tom Kirkman is eerder aangewezen als designated survivor waardoor hij president van Amerika wordt.
De serie volgt Tom Kirkman tijdens zijn presidentschap, maar ook een FBI agent die steeds meer te weten komt over de dader van het bombardement.

Het eerste seizoen van de serie vond ik onwijs interessant en ik bleef mij continue afvragen wie er achter de aanslag zit. In het tweede seizoen gaat het meer om politieke kwesties en op dat moment zijn wij afgehaakt omdat het minder boeiend is. Seizoen 1 is een aanrader en ik denk dat de meningen verschillen over seizoen 2.


Timeless
Een groep mannen steelt een tijdmachine en een team van een historicus, engineer en een militair achtervolgen de dieven om te voorkomen dat de geschiedenis verandert. De drie komen op verschillende momenten in de geschiedenis terecht en bevinden zich in situaties waar ze er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat de geschiedenis alsnog goed verloopt. Tegelijkertijd komen ze erachter waarom de tijdmachine überhaupt gestolen is.

We zijn pas recent aan deze serie begonnen, maar nu al verslaafd. De serie is spannend en er gebeuren veel dingen waardoor je op het puntje van je stoel zit. Een kleine verandering in de geschiedenis heeft grote gevolgen voor het hier en nu.
Helaas staat alleen het eerste seizoen op Netflix, dus over seizoen 2 kan ik nog niks zeggen.
Het eerste seizoen bestaat uit 16 afleveringen van 45 minuten.

Kijk jij graag series met je partner of liggen jullie interesses zo ver uit elkaar dat je liever alleen Netflixt? Welke series zou je absoluut aanraden om samen te kijken?


Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.