Nafplion, de must see op het Griekse vasteland

Nafplion, de must see op het Griekse vasteland

Aan de Golf van Argolis ligt de havenstad Nafplion. De kleine stad met ruim 33.000 inwoners op de Peloponnesos is de thuisstad van Kasteel Palamidi en  Castle of Bourtzi, een kasteel in het water.
Een prachtige stadje dat zeker een bezoekje waard is.

Op een berg naast de stad vindt je Kasteel Palamidi vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de stad en de zee. Het kasteel bestaat uit acht verschillende ruïnes van forts. Met een studentenkaart is het zelfs mogelijk om deze gratis te bezoeken.

Het centrum van Nafplion ligt op zeeniveau. In de haven bevindt zich een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Langs de haven vind je verschillende restaurantjes en een bakker. Wij kozen ervoor om te lunchen bij de bakker en het was echt heel lekker. (Je kunt HIER het artikel over de bakkerij lezen)

Nafplion bestaat uit veel middeleeuwse smalle straatjes. In die straatjes vind je een verscheidenheid aan toeristenwinkels, maar ook kledingwinkels, schoenenwinkels en kruidenwinkels. De stad straalt een middeleeuwse sfeer uit.
Ieder jaar trekt de stad velen toeristen omdat Nafplion gezien wordt als één van de mooiste steden van het Griekse vasteland.

Dood de jaren heen is de stad in handen geweest van verschillende bevolkingen. Vooral de Turkse invloeden zijn nog goed te merken. Aan het centrale plein in het midden van de stad grenst een oude moskee.

Ben je in de buurt van de stad dan raad ik je zeker aan om even door het centrum te struinen. Een terrasje pakken om te genieten het warme weer, souvenirs kopen in één van de tientallen winkels, foto’s maken van de prachtige straatjes en als je de stad helemaal zat bent kun je in no time op het strand liggen.


Eén van de vele gezellige terrasjes.


Ik heb er echt van genoten om door dit stadje te lopen.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.