Review: Katten café in Zwolle

Review: Katten café in Zwolle

Het stond al een tijdje op mijn lijstje met dingen die ik een keer wilde doen: naar een kattencafé. Ik volg een kattencafé in Parijs op Instagram en roep al tijden daar wil ik heen. Inmiddels woon ik weer in Nederland en is het toch wel handig dat we er ook eentje in Zwolle hebben. Samen met mijn ouders bracht ik op een druilerige zondagmiddag een bezoekje aan Skatjes

Het Zwolse kattencafé bevindt zich in een zijstraat van de Nieuwstraat en op rol afstand van de ‘winkelstraat’. Dus wanneer je een middagje aan het winkelen bent, kun je hier prima stoppen voor een kopje koffie of een lunch. Het café biedt een thuis aan vijf verschillende katten die allemaal geadopteerd werden uit een asiel.

De inrichting

Wanneer je het café binnenstapt kom je eerst in een wat kleinere ruimte. Hier staat de kassa, kun je behoorlijk wat katten merchandise kopen én dit is de plek waar het personeel je de huisregels vertelt. Pas wanneer je die gehoord hebt, mag je écht het café in. Vanaf buiten lijkt het een soort kooi met tafels, stoelen en een hoop kattenspeelgoed. Dit is vooral om te voorkomen dat de katten weglopen op het moment dat iemand de deur open doet.
De keuken is buiten de ‘kooi’, zodat de katten niet bij je eten komen en dat is toch wel een fijn idee. Ik zou nou niet heel gelukkig worden van een kattenhaar in mijn cheesecake.

Styling

Het kattencafé is een beetje ouderwets ingericht met veel bloemetjes printen en kleuren die niet zouden misstaan in het huis van je oma. Niet helemaal mijn smaak. maar ik vind wel dat het er heel tof uitziet en op één of andere manier past het wel heel goed bij de zaak. Overal staat katten speelgoed en in bijna alle decoratie stukken zie je katten terug. Zelfs de koekjes bij de koffie en de cheesecake komen volledig in katten stijl. Ik vind het wel heel leuk dat het café een thema heeft (katten) en dat zie je overal terug. De echte katten zijn natuurlijk het leukst!

Het menu

Wij kwamen rond het einde van de middag langs bij het katten café en wilden alleen een kopje koffie en wat lekkers. Mijn moeder en ik kozen allebei voor de cheesecake. Ze serveren een cheesecake met karamelsaus. Ik vond de cheesecake lekker smaken, maar moet daar wel bij aangeven dat ik de prijs toch echt aan de hoge kant vond. Voor €4,60 had ik er toch wel iets meer van verwacht en het stukje had ook wel iets groter mogen zijn.
Wat dat betreft denk ik niet dat ik voor de taart terug zou keren naar deze plek, of de gerechten op de lunchkaart de prijs waard zijn, dat weet ik niet.

Beoordeling

Ik vond het heel leuk om een keer in een kattencafé te zijn. Een beetje jammer dat vier van de vijf katten in diepe slaap waren, maar hey, daar kan niemand iets aan doen. Voor de katten is het een fijnere plek om te wonen dan in het asiel en ik vind het goed dat er ook een ruimte is waar bezoekers niet mogen komen. Op die manier hebben de beestjes ook de mogelijkheid om de rust op te zoeken.
Het is geen plek om heen te gaan voor de taart, maar als je net als ik een keer naar een kattencafé toe wilt, dan kun je dat zeker doen.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.