Review: Linzen pasta

Linzen pasta

Pizza, patat, pasta en pannenkoeken, als jong meisje waren de 4 P’s mijn absolute favoriet. En nog steeds heb ik deze gerechten graag op mijn bord liggen. Met pasta als meest gegeten gerecht, simpelweg omdat het net iets gezonder is dan de rest. Als ik de keuze had, at ik bijna elke dag pasta want er zijn genoeg combinaties te bedenken. Pasta pesto, a la Eric (de manier waarop mijn vader de bolognaise saus maakt), carbonara en noem maar op. Toen ik afgelopen week de optie linzen pasta voorbij zag komen wilde ik die meteen proberen. Tenslotte is dit een gezondere variant van mijn lievelingseten en die wilde ik maar wat graag uittesten.

De pasta die ik uitkoos, kocht ik bij Albert Heijn. De producten zijn te vinden tussen alle ‘normale’ pasta’s. Uiteindellijk heb ik twee verschillende soorten meegenomen: rode linze penne en gele linzen spaghetti. De pasta’s zijn kwa kleur iets anders dan de normale of volkoren variant, maar de vorm is hetzelfde. De verpakking van de pasta’s ziet er net iets mooier uit waardoor het product een luxere uitstraling heeft. De prijs is dan ook iets hoger en de inhoud van wat minder. Over het algemeen koop je pasta per 500gram, maar in een doosje linzen pasta zit 250 gram.

Gele linzen spaghetti

Het eerste product wat ik test is de gele linzen spaghetti. Kwa kleur lijkt ie een klein beetje op een volkoren versie en kwa vorm is er eigenlijk niets bijzonders te zien. Volgens de verpakking moet ik de spaghetti 8 minuten koken en dat is dan ook de precieze tijd die ik aanhou. Omdat ik geen fan ben van droge pasta maak ik er een simpele bolognaise saus bij met tomatenblokjes, gehakt, uit en knoflook. Om het gerecht helemaal af te maaken eet ik er parmezaanse kaas bij.

Zoals je kunt zien is food fotografie niet helemaal mijn ding.

De linzen spaghetti ziet er prima uit en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Het is dat ik wist wat voor pasta ik op mijn bord had liggen, anders had ik het verschil niet gezien tussen dit en een bordje volkoren spaghetti. Hoewel ik de kooktijd van de verpakking aan heb gehouden, denk ik achteraf dat ik de pasta iets langer had kunnen koken. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor goed gekookte paste over al dente, maar dat is iets wat aan mij ligt. Ondanks het feit dat de spaghetti niet zo zacht is als ik het had gewild, smaakt ze prima. Eigenlijk kan ik het product echt heel erg goed vergelijken met normale pasta en daar ben ik blij mee. Dus ja de gele linzenpasta is absoluut de moeite waard, als je af en toe wat anders wilt eten.

Rode linzen penne

Net als de gele linzen spaghetti eet ik de rode linzen penne met een bolognaise saus. De penne hebben een rode/oranje kleur die vooral richting oranje gaat als je ze kookt. De kooktijd is 6 minuten en daarmee heb ik een bord al dente pasta. De smaak van de penne is vergelijkbaar met normale pasta en eigenlijk merk ik helemaal niet dat deze gemaakt is van linzen meel. Ook de geur is ‘gewoon normaal.’

Rode linzen penne

 

Conclusie

Al met al ben ik erg tevreden met beide pasta’s en zijn mijn verwachtingen overtroffen. Ik had niet verwacht dat pasta op basis van linzen meel zo vergelijkbaar is met het ‘echte werk.’ Deze versie bevat alleen meer eiwitten waardoor het gezonder is dan gewone pasta. Uiteraard moet je hier niet te veel van eten en is het handig om de aanbevelen hoeveelheid van 80gram per persoon aan te houden. Ik merkte dat dat meer dan voldoende was voor mij en ging zonder honger van tafel. Dat terwijl ik bij normale pasta altijd een tweede keer opschep.
Na het testen van deze producten ga ik er zeker vaker voor kiezen om linzen pasta te halen, maar het gaat geen vervanger worden van de gewone pasta. Ook die blijf ik zo nu en dan lekker eten 🙂

Heb jij wel eens linzen pasta gegeten?

Wil je meer reviews lezen? Kijk dan hier.

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Marsha de Vries
    september 13, 2019 / 12:49

    Hey Merel, wat een leuke blog is dit! Deze pasta was laatst in de uitverkoop zag ik in het Alberthein krantje. Scheelt weer, miss ook leuk voor andere lezers 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.