Snel naar Parijs, zo doe je dat

Snel reizen naar Parijs

Ben jij nog nooit in Parijs geweest en wil je daar maar wat graag verandering in brengen? Of ben je er al geweest en wil je niets liever dan terug naar de stad van de liefde? Vandaag deel ik de beste tips over hoe je zo snel mogelijk en/of zo goedkoop mogelijk naar de Franse hoofdstad kan afreizen.

Zelf ben ik in de afgelopen twee jaar twintig keer naar Parijs afgereisd en ik heb zo ongeveer alle mogelijke vervoersmiddelen gehad. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en wat handige tips. Vandaag in deel één deel ik mijn tips over de Thalys en de auto.

Thalys

Mijn ultieme favoriet is de Thalys omdat het lekker snel gaat. Je kunt instappen op Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal, ploft neer op één van de zachte rood fluwelen stoelen en drie uur later sta je midden in Parijs. Onderweg maakt de trein een korte stop in Antwerpen en Brussel.
Over het algemeen is het lekker rustig in de Thalys en kun je wat achterstallig werk doen of lekker wegdromen bij een heerlijke Netflix serie (als je die van tevoren download, want je hebt maar 100mb internet). Maak je geen zorgen over een lege batterij want de trein beschikt over stopcontacten zodat je met volgeladen apparatuur de trein weer kan verlaten.
Zelf reis ik altijd tweede klas omdat dat vaak de goedkoopste optie is, eerste klas is net ietsje luxer. Je hebt zelfs de optie om voor een ultiem luxe pakket te gaan en dan krijg je drankjes en wat te eten geserveerd. Dat zit bij je ticket inbegrepen, maar die tickets zijn uiteraard een stukje duurder.

Wanneer kun je het beste boeken?

De beste maanden om met de Thalys te reizen zijn van februari tot mei en van september tot en met november. De zomermaanden en december/januari zijn helaas een stuk duurder. Het beste is om een week of 6 van tevoren te boeken. Ik betaal meestal €35 voor een enkeltje. Let goed op, heel af en toe zijn de eerste klas tickets goedkoper dan de tweede klas tickets. Hou de website goed in de gaten en wie weet heb jij wel een keer mazzel dat je voor minder geld eerste klas kunt reizen.

*Reizen via Lille

Als rechtstreeks van Nederland naar Parijs te duur is kun je ook altijd nog kijken naar de optie Nederland – Lille en vanaf Lille met de TGV naar Parijs. Ik heb dit één keer gedaan omdat de rechtstreekse Thalys €135 koste terwijl reizen via Lille €45 was. Het kostte mij twee uur extra, maar daarvoor ging ik wel met de trein en hoefde ik niet 8 uur in een bus te zitten.
Ga je regelmatig naar Parijs, vraag dan een (gratis) Thalys kaart aan. Op die manier spaar je voor kortingen en krijg je per mail de laatste updates over kortingsacties.

De Thalys is de snelste manier om in Parijs te komen, hoofdzakelijk omdat de trein midden in de stad aankomt en je niet nog een half uur vanaf het vliegveld de stad in moet.

*Sinds maart 2019 is het niet meer mogelijk om met de Thalys naar Lille te gaan. Wel is er een optie om vanaf Amsterdam de trein naar Charles de Gaulle (het vliegveld) en Disneyland te nemen.

Auto

Met de auto naar Parijs rijden kost meer tijd dan de Thalys en het kan een stuk vermoeidender zijn, vooral als je helemaal alleen rijdt. Wanneer je met meerdere personen bent, is het wel een stuk goedkoper. Naast je gewoonlijke benzinekosten moet je rekening wel houden met de tolwegen in Frankrijk. Voor een enkeltje Parijs ben je ongeveer €15 kwijt.

Het voordeel van de auto is dat je rechtstreeks vanaf thuis kunt vertrekken en je niet eerst naar Amsterdam of Rotterdam hoeft te reizen. En je kunt precies naar je eindbestemming reizen. Check dan wel even of je appartement/hotel over parkeerplekken beschikt. Parkeren in Parijs is behoorlijk duur.

Zelf ben ik een stuk of vier keer met de auto gegaan. Ik reed met mijn vriend mee nadat hij in Nederland was geweest of met mijn ouders toen we samen naar Parijs gingen. Alleen durf ik het nog niet aan om het hele stuk te rijden. Bovendien heb ik geen auto, dus dat maakt het lastig.

Blabla car

Wil je graag met de auto, maar heb je zelf geen auto? Dan is er altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van bla bla car. Op die manier kun je met iemand meerijden die al die kant op te gaan en kun je samen de kosten delen. Persoonlijk heb ik dit nog niet uitgeprobeerd.

In mijn volgende blog geef ik nog meer reistips om in Parijs te komen. Zo vertel ik onder andere hoe ik voor minder dan €25 een retourtje Parijs kocht. Tot die tijd ben ik heel erg benieuwd of jij met de Thalys naar Parijs zou willen of dat je liever met de auto gaat.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.