Snorkelen in de sunken city

Snorkelen in de sunken city

Snorkelen in de sunken city

Op 50 meter van Kalymnios’ beach bevindt zich op maximaal twee meter diepte de sunken city. Ruïnes van een oude Griekse stad op de bodem van de zee. Een plek waar een aantal snorkel tours naar toe gaan, maar die ook heel makkelijk te bereiken is met de auto. Een aantal weken geleden heb ik op deze bijzondere plek mogen snorkelen.

Met mijn ouders en broertje maakte ik een rondreis over de Peloponnesos. De eerste paar dagen sliepen we in de kustplaats Tolo. Na een bezoek aan het oude theater in Epidauros kwamen we terecht bij de Sunken City, een ondergelopen stad.

De ruïnes van de stad zijn ontzettend makkelijk te vinden. Je rijdt naar Kalymnios beach waar je een bord vindt dat verwijst naar de Sunkencity. Vanaf het bord op het strand zwem je zo’n 30 meter rechtdoor en je kunt de ‘stad’ onder je zien.

Voor wij hier aankwamen heb ik wat reviews op internet gevonden waarin mensen schrijven dat het geweldig is om daar te snorkelen. Persoonlijk vond ik het niet zo indrukwekkend als ik had gehoopt. Op de zeebodem zie je het fundament van de gebouwen die daar ooit stonden. Een aantal vierkante kamers die nu het huis zijn van honderden zee-egels. Het is moeilijk voor te stellen hoe deze plek eruitzag voordat de zee de stad overnam.

Als je je verwachtingen niet te hoog legt dan is dit een heerlijke plek voor een verkoelende duik. Het strandje is iets afgelegen waardoor het super rustig is. Het is leuk om de ruïnes een keer te zien en vooral het zeeleven vond ik bijzonder om te zien. Tijdens het snorkelen zagen we een kleine kongeraal die zich verstopte tussen de stenen van de ruïnes. Verder werden we vergezeld door tientallen vissen inclusief een aantal mediterrane regenboog wrasse, blauw/groen/roodgekleurde visjes.

Ben je toevallig in de buurt van dit strandje dan raad ik je aan om zeker even het water in te gaan. Vergeet je duikbril en vooral je waterschoenen niet want het stikt van de zee-egels. Kijk goed uit waar je gaat staan want zo’n beest wil je niet in je voet hebben.

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. juli 18, 2018 / 11:12

  Jammer dat het niet helemaal was zoals je had verwacht. Toch wel gaaf dat je in ieder geval wat kon zien onder water toch? Lijkt me een mooie ervaring 🙂 Vaak doen mensen wat extremer over iets wat populair is. Dat merk ik ook op vakantiebestemmingen helaas.

 2. juli 18, 2018 / 11:26

  Het klinkt als een fijne stop on the go, maar inderdaad geen must! 🙂 In Mexico zijn wij ook gaan snorkelen in de zee!

 3. juli 18, 2018 / 11:40

  Jammer dat het minder boeiend was dan je had verwacht. En die zee egels lijken me linke soep!

 4. Anja
  juli 18, 2018 / 13:38

  Jammer dat het tegenviel, maar je kunt er nu in elk geval geen spijt van hebben dat je er niet bent geweest

 5. juli 18, 2018 / 14:59

  Jammer dat het een beetje tegenviel. Ik vind het ook echt fantastisch om te snorkelen, en natuurlijk hoe meer je onder water ziet hoe leuker!

 6. juli 19, 2018 / 09:21

  Wat jammer dat tegenvalt. Snorkelen lijkt mij erg leuk. Nog nooit gedaan

 7. juli 19, 2018 / 15:02

  Snorkelen lijkt me zo gaaf om een keer te doen, jammer dat het tegenviel.

 8. juli 19, 2018 / 16:38

  Nog nooit gesnorkeld of gedoken. Lijkt me wel bijzonder om dan naar ruïnes te duiken. Wel jammer dat het wat minder was dan verwacht.

 9. juli 19, 2018 / 19:44

  Ik zou zo graag volgend jaar weer terug gaan naar Griekenland, vind het zo’n fantastisch land!! Dit is ook een leuke activiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.