Sterren kijken op Corsica: ik zag 50 vallende sterren

Zonsondergang rocapina

Eens per jaar is er een nacht waarin je extra veel vallende sterren ziet. Speciaal voor de sterren ben ik met een groep Fransen gaan sterrenkijken. Een hele bijzondere ervaring waar ik intens van heb genoten.

Picknicken
Rond een uur of acht verzamelden we met een groep van twaalf mensen op een parkeerplaats. Vanaf daar maakten we een wandeling van ongeveer een kwartiertje naar de plek waar we de avond doorbrachten. Flink wat geklauter over rotsen, maar prima te doen aangezien het pas net begon te schemeren.
De plek waar we zaten lag redelijk hoop, maar het was best vlak. Een soort plateau boven op een heuvel/berg.
Iedereen had wat te eten en te drinken meegenomen en we hebben heerlijk gegeten. Er waren pizza’s, hartige taarten, een omelet, stokbroden, Franse kazen en nog veel meer lekkernijen. Het was een echte feestmaaltijd op een hele bijzondere avond.

picknick
Mmm onze picknick


Vallende sterren
Langzaam begon het donker te worden. Op de plek waar we zaten was geen straatverlichting, dus zonder zaklamp zag je geen hand voor ogen. Iedereen zocht een comfortabel plekje op de rotsen. Ik lag op mijn rug met mijn hoofd op mijn opgerolde tas. Kijkend naar de sterrenhemel genoot ik intens. We hadden het geluk dat het een heldere avond was en de plek waar we zaten was ideaal.
Ik denk dat we ruim twee uur naar de sterren gekeken hebben en ik heb meer dan 50 vallende sterren gezien. Zo ontzettend bijzonder.


Bezoek van twee vosjes
Terwijl we naar de sterren keken hoorde we geritsel. Eén van de mensen met wie ik was merkte plotseling op dat er een vos heel dichtbij ons zat. Hij rook de geur van de leftovers van de picknick.
Omdat we hem nog een keer wilde zien legde we wat voor hem neer. Al vrij snel kwam hij terug. Dit hebben we een stuk of tien keer herhaald. Uiteraard ging dat gepaard met pogingen om goede foto’s te maken. En dat is gelukt 😊
Toen ik tussen de rotsen keek waar de vos steeds verdween zag ik een tweede vos. De twee wisselden elkaar telkens af.
Dat we van zo dichtbij twee vossen konden zien maakte het nog beter.

vos
Kijk hoe super schattig hij is
De vos terwijl hij wegliep met een stuk stokbrood

Wil jij ook vallende sterren zien?
De velen vallende sterren is een natuurlijk verschijnsel wat elk jaar in augustus terugkomt. De aarde passeert dan de geminidenzwerm, wat de vele vallende sterren veroorzaakt.
Dus wil jij ook zo’n bijzondere ervaring meemaken dan raad ik je aan het nieuws extra goed in de gaten te houden in augustus. De exacte datum van de Geminidenzwerm weet ik niet, maar rond die tijd zal het wel weer in het nieuws zijn.
Als het zo ver is, zoek dan een rustig en donkere plek op waar je kunt genieten van de prachtige sterrenhemel.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.