Thuis in Parijs

Thuis in Parijs

Terwijl ik met een baguette onder mijn arm door de Parijse straten naar huis loop word ik overvallen door een geluksgevoel. Ondanks dat ik niet officieel in de Franse hoofdstad woon voel ik me zo ontzettend thuis. Ik ben blij dat ik deze zomer ruim vijf weken in deze prachtige stad mag doorbrengen.

Negen jaar geleden bezocht ik Parijs voor de eerste keer. Het was herfstvakantie en mijn vader moest werken in Frankrijk. Als gezin mochten we mee en we spendeerden een week in een vakantiehuisje, vlakbij Amboise. Eén van die dagen was absoluut mijn favoriet, we gingen naar Parijs.
Ik kan me nog heel goed herinneren dat we ruim twee uur in de trein zaten en de tijd in de stad was beperkt. Ondanks dat zagen we ontzettend veel en ik genoot volop. Parijs stal mijn hart.

MIjn eerste keer in Parijs

 

Drie jaar later kwam ik terug, opnieuw voor één dag. Vierentwintig uur Parijs, zoals de reis genoemd werd. ’s Ochtends vroeg om zes uur vertrokken naar de Franse hoofdstad en van 12:00 tot 00:00 hadden we de tijd om vrij rond te lopen.
Hoewel ik niet zo veel met Frankrijk had, Parijs was een uitzondering. Een leuke stad om zo nu en dan heen te gaan. Het is nooit in mij opgekomen om ooit hier te gaan wonen, tot twee jaar geleden.

Ik werd verliefd op een Fransman en ineens ben ik maandelijks te vinden in de stad van de liefde. Na ruim twee jaar voelt Parijs toch een beetje als een tweede thuis. Ik ken de weg in de wijk van mijn vriend, weet wanneer de supermarkt open is en zelfs de bakker om de hoek herkent mij als ik weer eens een baguette kom halen.

Het voelt zo normaal om hier rond te lopen en toch maak ik nog heel veel foto’s

Het is grappig hoe snel ik mij thuis ben gaan voelen in deze stad. Hoe de dagen een ritme hebben en we de gewone dingen doen. Zwemmen in het zwembad een kilometer verderop, boodschappen doen bij onze vaste supermarkt en zelfs de winkelstraat vlakbij voelt vertrouwd. De dagen zijn normaal en ik voel geen druk om zoveel mogelijk te zien in zo min mogelijk tijd.
Als we ergens heen gaan en iets nieuws bezoeken is het superleuk, maar als het niet lukt dan is het ook prima.

Ik had altijd een beeld dat het leven in een wereldstad spectaculair zou zijn en mensen elke vrije minuut op pad waren. Eten bij de velen restaurants, wijn drinken op een terras of picknicken in een park. Nu realiseer ik mij dat het leven helemaal niet zo anders is dan mijn leven in Nederland. Ja, ik zie de Eiffeltoren als ik naar de supermarkt loop, maar boodschappen doen wordt er niet leuker op.

Uiteraard is het wel een heel groot voordeel dat er genoeg te doen is. Als we in het weekend iets leuks willen doen zijn er genoeg plekken in de buurt waar we nog nooit geweest zijn.

In welke stad zou jij wel een tijdje willen wonen?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.