Tolo, Griekenland

Tolo, Griekenland

Aan de golf van Argolis ligt de toeristische badplaats Tolo. Een dorpje met iets meer dan 2000 inwoners en heel veel toeristen, vooral in de zomer.
Het dorpje is tegen een heuvel opgebouwd, het centrum ligt direct aan zee. Lang de kust liggen tientallen restaurantjes en hotels. Sommigen hebben een terras op een houten veranda terwijl je bij andere restaurants direct op het strand kan eten. De tafeltjes staan gewoon in het zand en de zee is maximaal twee meter bij je vandaan.

Ligging van Tolo
Tolo ligt aan een baai waardoor je aan de overkant van de zee ook land kunt zien. Wanneer het ’s avonds donker wordt heb je uitzicht op tientallen flikkerende lampjes. Voor de kust ligt een klein eilandje met een idyllisch wit kerkje. Het kerkje ligt op een hoger punt en je kunt het bereiken via een brede trap. ’s Avonds is de trap verlicht en het herinnerde mij aan een scene van mama mia. Op het moment van de bruiloft gaat Sophie via een verlichte trap naar een kerkje op een berg, zo zit dit er ongeveer ook uit.

Het centrum
Het centrum van Tolo bestaat eigenlijk uit één lange straat vol barretjes en restaurantjes. Persoonlijk vond ik de restaurantjes aan de waterkant het leukste. Volgens Tripadvisor en locals is Maria’s restaurant het beste restaurant van Tolo.
Wij hebben hier ook gegeten en het was heerlijk. De eerste dag aten we bij een restaurant wat ook Maria heet en dat was echt niet lekker.

De omgeving
Tolo is een prima uitvalsbasis als je het één en ander van Griekenland wilt zien. Het is in de buurt van het Epidauros theater en ook de havenplaats Nafplion is makkelijk te bereiken. Wij hebben drie nachten in Tolo geslapen en ons geen moment verveeld in de omgeving. In één van mijn volgende blogs zal ik meer vertellen over één van de stadjes die we bezochten, Nafplion.

Ben jij van plan om een rondreis over de Peloponnesos te maken dan is het zeker een goed plan om een paar dagen in Tolo door te brengen.  

*Foto’s

Uitzicht op het dorp vanuit ons hotel
Het eilandje voor de kust

Eten op het strand

*Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door mijn vader.

Wil je meer artikelen lezen over mijn reizen, klik dan HIER

8 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.