Vakantie vieren in Parijs |Merelsweek 8

Vakantie vieren in Parijs |Merelsweek 8

Terwijl jij dit blogartikel leest, is het (voorlopig) mijn laatste dagje in Parijs. De vakantie zit er weer bijna op, maar ik wil toch nog even graag terug kijken naar afgelopen week. De 8e week van 2020 alweer en daarmee ook mijn laatste echte voorjaarsvakantie terwijl ik nog op school zit. Hopelijk ben ik vanaf juli echt van alle schoolvakanties af haha. (Buiten het seizoen vakantie vieren lijkt mij namelijk wel heel erg fijn.)

Maandag

De week wilde ik sportief beginnen door een rondje te gaan hardlopen. Het was alweer een tijdje terug dat ik voor het laatst rende, dus ik begon met een beginners training. In 9 weken 5km leren rennen.
Ik rende over het petite ceinture du 15e. Vroeger was er een trambaan die om het centrum van Parijs liep. Inmiddels is deze rails niet meer in gebruik en kun je langs het oude spoor lopen. Prima plek voor een rondje hardlopen.
MIjn vriend had zijn eerste werkdag, dus deed ik mijn best om iets voor hem te koken. Het werd een courgettesoep, die helaas net iets té waterig was.

Dinsdag

Ik had afgesproken met Francesca om samen te gaan lunchen, dat werd deze heerlijke pizza. (De reveiw van dit restaurant komt donderdag online!)
Na de lunch liepen we naar Trocadéro om foto’s te maken, hebben we zitten kletsen op Champ-de Mars en uiteindelijk dronken we nog koffie bij Starbucks en was ik tegen 6 uur thuis.

Woensdag

Ik werkte de hele dag vanuit huis en was behoorlijk op dreef. Ik deed telefonische voorgesprekken voor mijn afstudeerproductie, schreef mijn pitch document, beantwoorde emails en schreef wat blogs.
Halverwege de middag ging ik hardlopen, wat eerst heel goed ging, maar toen gleed ik uit en knalde ik met mijn knie op de straat. Ik maakte mijn rondje af, maar liep de rest van de week rond met een blauwe, pijnlijke knie, dus besloot de rest van de week niet meer te sporten. Die middag kwam de moeder van mijn vriend nog even langs en we dronken samen een kopje thee.

Donderdag

Opnieuw een productief dagje, dat begon met een webinar over Instagram.
Nadat ik klaar was met alles wat ik voor mijn studie wilde doen, ben ik een video gaan monteren. Afgelopen zomer kwam mijn moeder samen met een vriendin voor een paar dagen naar Parijs en ik heb die dagen super veel gefilmd. Nu heb ik er ook een toffe montage van gemaakt 🙂
Omdat mijn vriend een nachtje weg was voor mijn werk, nodigden zijn ouders mij uit om bij hen te komen eten. We hebben bijna de hele avond Frans met elkaar gesproken (het lukt mij steeds beter om gesprekken te voeren) én we hadden taartjes als toetje, happy me!

Vrijdag

Het laatste dagje van de week en ik heb vooral veel met mijn laptop op de bank gezeten. Ik deed wat dingen voor school, mijn blog en sorteerde wat foto’s en video’s. (Nog 150.000 te gaan…)
Vriendjelief kwam ’s avonds weet thuis 🙂 We hebben gezellig zitten borrelen en besloten spontaan om een pizza te bestellen.

Zaterdag

In eerste instantie zou het een rustige dag worden. Boodschappen doen, misschien even ergens wat drinken en lekker op de bank chillen.
Een vriend van mijn vriend belde met de vraag of hij langs kon komen omdat hij toch in de buurt was. Spontaan besloten we naar de kroeg te gaan en daar te poolen.
Die avond nodigden zijn ouders ons uit om een drankje te doen in een kroeg. Aangezien ik vantevoren al was begonnen met koken, besloten we spontaan dat zij bij ons kwamen eten. We kochten nog wat extra ingrediënten en aten die avond met vijf personen in ons appartement.

Zondag

Alsof we deze week nog niet genoeg gegeten hadden haha. De oma van mijn vriend was jarig, dus die nam ons mee uiteten (voor lunch). We aten uitgebreid drie gangen in een leuk restaurantje in het 14e arrondisement. (Hier ga ik nog een blog over schrijven!) De rest van de middag hebben we op de bank gechillt en films gekeken, we zaten allebei zo vol van het eten haha.
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.