Voor €9 naar Parijs reizen?! Zo doe je dat.

Voor €9 naar Parijs

In mijn vorige blog deelde ik mijn ervaringen en tips over reizen naar Parijs met de Thalys of de auto. Vandaag in het tweede deel vertel ik je hoe ik voor €9 in Parijs kwam en vergelijk ik het vliegtuig met de bus.

Bus

De meest langzame manier om in Parijs te komen is de bus nemen. Wel is dit de goedkoopste manier en ook last minute zijn de prijzen nog heel fijn. Er zijn verschillende internationale busmaatschappijen die vanaf Amsterdam of Rotterdam naar de Franse hoofdstad rijden.
Zo ver ik weet kun je kiezen uit Ouibus, Flixbus of Eurolines. De prijzen voor een enkeltje variëren tussen de €18 en €35 afhankelijk van het tijdstip waarop je vertrekt en de rit die je kiest.
Er zijn rechtstreekse ritten die meteen van Amsterdam naar Parijs rijden zonder ergens te stoppen, maar er zijn ook routes waar je stopt in Antwerpen, Brussel en Lille. Als je een bus hebt die overal stopt doe je er zo’n 9 uur over, als je geen file hebt en de rechtstreekse bus heeft zo’n 6,5 uur nodig.

Op zich zijn de bussen redelijk comfortabel en is het fijn dat je een usb lader of zelfs een stopcontact hebt. Op die manier kun je jezelf in ieder geval vermaken met je laptop of tablet. Zonder oplaadpunt is 9 uur wel heel erg lang. Okay, 9 uur is sowieso heel erg lang.

Het fijne aan de bus vind ik de lage prijzen en het feit dat je ook last minute nog een redelijke prijs betaalt. De kans is vrij groot dat wanneer jij vandaag een ticket boekt voor morgen, je alsnog tussen de €20 en €25 betaalt voor een ticket. Als ik last minute besluit naar Parijs te gaan of wanneer de prijzen van de Thalys en het vliegtuig te hoog zijn, kies ik ervoor om de bus te nemen.

Mijn gouden tip: hou de kortingsacties in de gaten, ook die van bijvoorbeeld de Franse website van een maatschappij. Onlangs kocht ik een enkeltje met Ouibus voor slechts €9 omdat de Franse website een kortingsactie had.

Vliegtuig

De reistijd met het vliegtuig is heel kort. Ik denk dat je ongeveer een uur in de lucht hangt, inclusief opstijgen en landen. De meeste tijd zit in het op tijd aanwezig zijn op het vliegveld en de vertraging. Ik ben meerdere keren met het vliegtuig gegaan en heb bijna altijd vertraging gehad. Maar goed, misschien had ik wel gewoon pech.

Je kunt vanaf Schiphol met KLM op Charles de Gaulle vliegen of met Transavia op Orly Sud. Ik het tot nu toe alleen nog maar op Orly gevlogen.
Net als de Thalys zijn ook de vliegtickets behoorlijk duur als je in de zomermaanden of de Kerstperiode naar Frankrijk wil vliegen. Ook last minute kunnen de ticketprijzen behoorlijk omhoogvliegen. De beste momenten zijn dan ook het voorjaar en het najaar.
Als je een beetje op tijd boekt kun je voor €31 een enkeltje Parijs scoren op de website van Transavia.
Hou er rekening mee dat je bij websites zoals cheaptickets of vliegtickets.nl €30 service kosten betaalt en bij de vliegmaatschappij betaal je die niet apart. Meestal scheelt het behoorlijk veel geld als je rechtstreeks op de website van Transavia boekt. Slechts heel af en toe ben je via één van de andere websites goedkoper uit.

Met Transavia vlieg je op Orly en vanaf daar moet je nog richting de binnenstad. Je kunt de RER nemen, Orlybus, een Taxi of je moet geluk hebben dat je wordt opgehaald vanaf het vliegveld. Dat geluk heb ik 😊

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om naar Parijs te reizen en hebben ze allemaal hun voor- en nadelen. Ik kijk iedere keer weer opnieuw welk vervoersmiddel mij op dat moment het beste uitkomt. En natuurlijk speelt mijn portemonnee daarbij een grote rol.

Welke manier van reizen naar Parijs spreekt jou het meeste aan?

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. juni 15, 2018 / 13:04

  Wauw, dat is echt goedkoop! Ik ga meestal met de Thalys. Wat duurder, maar wel lekker comfortabel 🙂

  • Merel
   Auteur
   juni 15, 2018 / 14:47

   De Thalys vind ik ook de fijnste manier om naar Parijs te reizen! Echt de beste uitvinding haha in 3 uur van Amsterdan naar Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.