Week 5, 14 juli, de wk-finale en shoppen!

Week 5, 14 juli, de wk-finale en shoppen!

Het is weer tijd voor mijn wekelijkse update. Afgelopen week was heel druk, maar ook heel erg leuk. We vierden 14 juli, ik shopte nieuwe schoenen en Frankrijk werd wereldkampioen. Tijd om de hoogtepunten te delen.

Maandag
De zomer is echt begonnen en dat betekent ook volop opruiming. Parijs heeft honderden winkels en ik kon het niet laten om de winkelstraat in de buurt een bezoekje te brengen. De winkels hebben onwijs leuke collecties, maar ik probeer toch best kieskeurig te zijn. Mijn kledingkast zit al behoorlijk vol en daarom wil ik alleen items kopen waar ik echt verliefd op ben. Die middag werd ik smoorverliefd op een paar zwarte enkellaarsjes van Timberland. Schoenen die ik al meerdere keren op social media voorbij zag komen, maar die ik nergens kon vinden in Nederland. Toen ik ze tegenkwam in Parijs, in de juiste maat en ook nog eens met 50% korting kon ik ze niet laten liggen.

Rue de commerce, de winkelstraat in de buurt

Dinsdag
Sinds begin vorige maand heb ik een zwemabonnement waarmee ik drie maanden lang alle openbare zwembaden in Parijs kan bezoeken. Meestal ga ik naar het zwembad bij ons om de hoek, maar nu die dicht is voor renovaties moet ik naar het zwembad dat iets verder weg is. Dat maakt het meteen ook een stuk lastiger om motivatie te vinden. Piscine Keller is een 50m bad met een glazen dak wat open kan. Nu het zomer is, is het dak open.
Helaas trekt het bad ontzettend veel mensen en is het best een opgave om fatsoenlijke baantjes te zwemmen. Na tien baantjes was ik er dan ook goed klaar mee.

Piscine Keller

Woensdag
Aangezien ik nog heel graag nieuwe sneakers wilde ben ik woensdag naar een sportwinkel gegaan. Daar vond ik een paar blauwe Adidas sneakers voor €35, dus dat was een goede deal. Aangezien de winkel in de buurt van de Montparnasse toren is bracht ik ook nog een bezoekje aan de winkels in de shopping mall aan de voet van de enige wolkenkrabber in het centrum van Parijs.

Montparnasse toren

Donderdag
Aangezien het aankomende weekend onwijs druk zou worden was donderdag een rustige dag. Aan het einde van de middag ging ik met mijn vriend op bezoek bij zijn oma. Speciaal voor onze komst had ze hapjes gemaakt. Ik heb mijn best gedaan het gesprek in het Frans te volgen, maar ik merk dat het nog best wel lastig is. Als mensen echt langzaam praten is het nog wel te doen.

Vrijdag
Eén van de vrienden van mijn vriend logeerde het hele weekend bij ons. Hij kwam om vrijdag avond aan en maandag ochtend vertrok hij rond 6 uur.
Op vrijdag avond genoten we met z’n drieën van een borrel op het balkon. Heerlijk om buiten te zitten met een biertje 😊


Een borrel met lekkere snacks. (De sigaret is van een vriend van mijn vriend)

Zaterdag
Ieder jaar op 14 juli vieren de Fransen Bastille day, de nationale feestdag. ’S Ochtends is er een parade op de Champs-Élysées. Ruim 4.000 marcherende soldaten, 200 militaire voertuigen, vliegtuigen, 250 paarden en de Franse president nemen deel aan de defilé.
Afgelopen jaar stonden wij aan de verkeerde kant van de Champs-Élysées waardoor we de helft van de parade miste, dit jaar hebben we alles gezien.
Tegen een uur of 8 ’s avonds vertrokken we naar Champ de Mars, het park voor de Eiffeltoren. Daar hebben we ruim 3 uur gewacht tot om 11 uur de vuurwerk show begon. Een show met het thema liefde. Het is moeilijk om op beeld over te brengen hoe magisch de realiteit is. Een vuurwerkshow rondom de Eiffeltoren waarbij de Eiffeltoren regelmatig verkleurt en de muziek past bij het vuurwerk. Het is echt een absolute aanrader om dit minimaal één keer in je leven te zien.

Eén van de militaire eenheden die meeliepen in de parade.


Foto’s maken met de Eiffeltoren terwijl we drie uur in het park zaten


Helaas zijn mijn foto’s van het vuurwerk niet zo goed gelukt

Zondag
Na lang wachten was zondag de grote dag, de finale van het WK. De hele dag voelde je de onrust op straat en hoorden we regelmatig de kreet ‘allez les blues.’
Samen met twee vrienden van mijn vriend heb ik de wedstrijd gekeken in het gemeentehuis van het district. Eén grote chaos met ruim 400 man in een kleine ruimte, maar een bijzondere ervaring.
De overwinning hebben we gevierd bij vrienden van één van de vrienden van mijn vriend. (lekker duidelijk haha) En die avond zijn we nog even de kroeg in gegaan.
Deze week zal ik een uitgebreidere post schrijven over de WK-wedstrijd en de chaos in de stad.


Klaar voor de wedstrijd 🙂

Ik kijk terug op een heerlijke week waarin ik veel toffe dingen heb meegemaakt. Tegelijkertijd heb ik ook genoeg tijd gerelaxt waardoor ik echt een vakantiegevoel heb.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. juli 19, 2018 / 06:51

  Zwemmen is heerlijk, maar inderdaad: als je voortdurend botst of last hebt van andere mensen gaat de lol er snel af!

 2. juli 19, 2018 / 17:27

  heerlijk wonen in Parijs! Over een jaar of vijf wil ik dat ook een half jaartje gaan doen.Ik ben al mijn Frans aan het oefenen

  • Merel
   Auteur
   juli 20, 2018 / 14:35

   Helaas woon ik nog niet officieel in Parijs ;( Mijn vriend woont hier en vandaar dat ik regelmatig deze kant op ga. Nu ben ik er voor anderhalve maand en in januari hoop ik voor mijn studie 8 maanden deze kant op te gaan.
   Super leuk dat je ook naar Parijs wil, het is zo’n fijne stad!
   Succes met Frans leren. Gebruik je de app Duolingo al?

 3. juli 19, 2018 / 22:27

  Leuk joh dat je in Parijs woont! Ik ben er meerdere keren geweest en blijf het een geweldige stad vinden. En ja, Frankrijk wereldkampioen, dat is natuurlijk wel een bijzondere prestatie na al die jaren!

  • Merel
   Auteur
   juli 20, 2018 / 14:36

   Ik ben het er helemaal mee eens dat Parijs echt een leuke stad is 🙂
   Ja echt fijn dat ze eindelijk hun tweede steer hebben. Nu hopen dat Nederland er eens een keer één wint

 4. juli 20, 2018 / 09:11

  Fantastische stad! Ga er elk jaar een weekendje naar toe met men vrouw. Jammer dat Parijs de laatste tijd zo negatief in het nieuws komt.

  • Merel
   Auteur
   juli 20, 2018 / 14:37

   Leuk dat je elk jaar een weekendje naar Parijs gaat! Relatief dichtbij Nederland en toch voelt het als een totaal andere wereld.
   Inderdaad heel jammer dat het zo negatief in het nieuws komt en mensen soms zelfs bang lijken om deze kant op de gaan.

 5. juli 22, 2018 / 00:50

  Ik ben eigenlijk nog nooit in parijs geweest, tenzij Disneyland meetelt als kind 😉 Het ziet er wel schitterend uit daar, dus staat zeker wel op mijn to-go lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.