Zo ziet mijn droomhuis eruit

Zo ziet mijn droomhuis eruit
De rest van mijn leven wonen in Parijs, zie ik niet zitten. Vorige week deelde ik hier al wat over in een artikel. Door de lockdown ben ik echt wat meer gaan nadenken over wat ik belangrijk vind in mijn woonomgeving/woning. Want ja, als je 23/7 binnen zit, ga je heel veel dagdromen. Hieronder de punten die zeker thuishoren in mijn droomhuis. 

Heel langzaam begint mijn inkomen een beetje toe te nemen. Ik heb een vaste freelance opdracht en mag zo nu en dan een gesponsorde blogpost schrijven. Erg fijn natuurlijk, want ik heb op dit moment geen vaste baan. Gelukkig betalen mijn vriend en ik geen huur voor ons appartement en zorgt hij ervoor (en soms zijn ouders) dat onze koelkast altijd gevuld is. Wat dat betreft hoeven we ons geen zorgen te maken. Toch ben ik sinds de lockdown steeds vaker aan het dagdromen over onze toekomst, wanneer we allebei een vast inkomen hebben en een eigen huis kunnen kopen. En ja, de wensen voor mijn droomhuis wil ik graag met jullie delen.

Een ruime keuken mét oven

Voor Parijse begrippen hebben we het echt heel goed voor elkaar. Leeftijdsgenoten die ook in de stad wonen, moeten het vaak doen met een totale woonoppervlakte van 14 tot 20 m2 (nog kleiner dan mijn studenten studio in Zwolle). Wij hebben een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en aparte wc, helemaal prima. Toch is er één ding wat ik heel erg mis: een oven! We hebben een combi magnetron/oven in de keuken staan, maar echt geschikt om taarten te bakken is hij niet. Ik ben gek op bakken en vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, vooral Italiaanse recepten haha. Mijn droomkeuken heeft genoeg werkruimte om zelf pasta te kunnen maken, een grote oven om taarten te kunnen bakken én ruimte voor een keukenmachine.

Foto door Terry Magallanes via Pexels

Minimaal vier slaapkamers of een stacaravan in de tuin

De kop klinkt meteen heel veeleisend: minimaal vier slaapkamers of een stacaravan in de tuin, maar hey, we hebben het hier over mijn droomhuis. (Dus of die droom ooit werkelijkheid wordt, is nog maar de vraag). Eén slaapkamer om in te slapen en twee kamers voor eventuele gezinsuitbreiding. (Nu nog niet!) Ik ben zelf opgegroeid in een huis waar mijn broertje en ik allebei een eigen slaapkamer hadden en dat vond ik echt heel fijn. Als ik ooit kinderen mag krijgen, vind ik dat wel heel erg belangrijk. De vierde kamer zou een logeerkamer zijn. Tenslotte heb ik familie en vrienden in het buitenland, die ik maar wat graag wil uitnodigen. Dan vind ik het wel fijn om ze een fatsoenlijk bed te kunnen aanbieden. De droom situatie zou natuurlijk een chalet of stacaravan in de tuin zijn, hebben ze meteen wat meer privacy. Een uitspraak die ik wel goed begrijp is: bezoek is als vis, het blijft drie dagen vers. Daar zit wel een kern van waarheid in. Ik ben graag op mezelf en na drie dagen mensen om me heen heb ik echt wat downtime nodig (en voor mijn familieleden/vrienden is dit ook zo). Hoe handig zou het zijn als dat op deze manier kan. Kunnen ze lekker lang langskomen, maar wel hun eigen gang gaan!

Een home office

Zolang er nog geen kinderen zijn, kan één van die slaapkamers natuurlijk als home office gebruikt worden. En als het thuiswerken iets is wat in de toekomst blijft, hebben we er misschien wel twee nodig 😉 Mijn vriend en ik ‘werken’ nu allebei vanuit huis (hij heeft daadwerkelijk een full time baan en ik leer Frans, schrijf blogs en solliciteer). Hartstikke gezellig natuurlijk om samen te lunchen, maar soms kunnen we elkaar wel achter het behang plakken. Ik word afgeleid door zijn gelach tijdens zijn vergaderingen en vind het soms vervelend dat hij spontaan begint te kletsen tegen mij. ”Schat nu even niet, ik ben even bezig met een mailtje.” Hij daarentegen wordt knettergek van mijn luide getik. (Wat ik overigens niet hoor want ik luister ondertussen naar keiharde Kerstmuziek, op mijn koptelefoon, dat dan weer wel). Oh ja, en de eettafel ligt bezaaid met notitie boekjes, planners, harde schijven en pennen. (Ik geef het toe, ik ben een rommelkont, zelfs mijn ouders kunnen dit bevestigen). Kortom: het zou ideaal zijn als we allebei onze eigen werkplek zouden hebben (met geluidsdichte muren LOL). Kan hij lekker hard lachen en ik meezingen met mijn Kerstmuziek. (En de muren knalroze verven).

Een tuin

Tuinieren, ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel een rustgevende hobby. Je eigen groente verbouwen en dan koken met ingrediënten uit eigen tuin! Ik ken meerdere mensen die dit doen en er heel enthousiast over zijn, dus ik wil het ook proberen! Bovendien eet ik in de zomer graag buiten, lig ik graag in het gras en lijkt een workout in de tuin me zo nu en dan best leuk. (Ik zie mezelf geen yoga oefeningen doen in een park, maar in mijn eigen tuin zou ik dat dus wel doen). Mijn droomtuin heeft ook een zwembad én jacuzzi (inclusief iemand die het onderhoud doet, want dat zie ik dan weer niet zitten).

Een garage

Eerlijk is eerlijk, of ik nou wel of geen garage heb, maakt mij helemaal niets uit. (Als mijn fiets maar ergens terecht kan). De boyfriend daarentegen, droomt van een garage, het liefst een driedubbele. Aangezien ik samen met hem in dat droomhuis wil wonen, vond ik het wel zo aardig om ook zijn wens mee te nemen.

Wensen voor mijn ‘toekomstige’ huis heb ik genoeg, maar nu de financiën nog. Met mijn huidige inkomsten ga ik zoiets nooit kunnen betalen (überhaupt een woning vinden voor dat geld is onmogelijk), dus meer geld verdienen is de eerste stap. Om een beetje een beeld te krijgen voor mijn spaardoelen heb ik een kijkje genomen op de website van een Franse makelaar. Ik schrok me kapot! De huizen rondom Parijs, zijn echt mega duur! Ik zou dus sowieso een persoonlijke lening moeten afsluiten om mijn droomhuis te kunnen kopen, tenzij ik de Oudejaarstrekking van 30 miljoen win (ik heb overigens geen lot, dus de kans is 0,0%). Verder is het handig om mijn spaargeld bij een bank te bewaren met een hogere rente. Dan levert het geld op de bank in ieder geval nog iets op. De hoogste spaarrente kun je natuurlijk het beste vinden via een onafhankelijke vergelijkingssite. Dan zie je in één oogopslag welke bank het beste bij jou past.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met geld.nl, via Blogbrains.
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.