10 dingen die (alleen) onhandige meiden begrijpen

10 dingen die (alleen) onhandige meiden begrijpen

Lange tijd heb ik geblogd onder de naam Missclumsy. Een naam die goed bij mij past omdat ik behoorlijk onhandig ben. Ik laat dingen vallen, loop regelmatig tegen een muur op en mijn kleren schoon houden is een uitdaging. Als je net zo ondhandig bent als ik zul je de volgende 10 dingen herkennen. 

1. Een gebroken telefoonscherm

Ik heb een schermbeschermer op mijn telefoon, maar die is op een of andere manier altijd gebroken. Helaas is het mij ook gelukt om mijn scherm zelf te breken (onder de beschermer). Gelukkig valt de scade best mee en kan ik mijn telefoon nog wel gewoon gebruiken.

2. Wit dragen is vragen om problemen

Eerlijk is eerlijk, ik draag graaag witte shirts of jurkjes, maar het gaat altijd mis. Ik denk dat witte kleren gewoon vlekken aantrekken. Ketchup, tomatensaus, rode wijn, chocolade…

3. Regelmatig gebroken botten en blauwe plekken

Ik kan gelukkig zeggen dat ik maar één keer iets gebroken heb (mijn teen nadat ik ergens over struikelde tijdens het dansen), maar ik heb altijd blauwe plekken. Het is alsof ze gewoon magisch tevoorschijn komen.

 

4. Je laat altijd vanalles vallen

Niets is veilig in mijn handen. Ik kan me niet eens herinneren hoe vaak ik mijn telefoon of borstel heb laten vallen. Ik denk dat ik ze minimaal twee keer per dag laat vallen.

5. Stuikelen over niks

Als je onhandig bent, heb je niks nodig om te struikelen, zelfs de lucht kan ervoor zorgen dat je languit op straat ligt.

6. Hakken dragen is een uitdaging

De veiligste optie voor onhandige meiden is het dragen van platte schoenen. Elke keer als ik hakken draag, val ik over mijn eigen voeten.

 

7. Overal tegenop lopen

Sommige objecten verschijen zomaar ineens voor mijn neus, zodat ik er tegenop kan lopen. Zoals bankjes op straat, lampen of een vuilnisbak.

 

8. Je haar komt overal vast te zitten

Mijn haar heeft vast gezeten tussen de auto duren, ramen en zelfs tussen mijn wasrek.

 

9. Je kunt niet winkelen zonder jezelf totaal voor gek te zetten

Ik krijg het altijd voorelkaar om van alles te laten vallen in winkels. Wanneer ik een leuk shirtje van het rek wil pakken, vallen er vijf anderen op de vloer. Met mijn handtas stoot ik van alles om en ik loop regelmatig tegen mensen op.

10. Volle glazen en mokken zijn gevaarlijk

Drinken uit een vol glas is gevaarlijk, het lukt mij altijd om drinken op mijn kleding te morsen. Gelukkig drink ik voornamelijk water, dus dan is het niet zo erg. Wanneer het sap of alcohol is, is de ervaring tich wat minder prettig.

Herken jij jezelf in de bovenstaande punten? Of ervaar jij andere dingen als onhandig persoon? Laat het me weten in de reacties.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. judith
  september 9, 2020 / 20:52

  dit heb ik ook sinds een tijdje laat alles vallen struikel pver niks ieder glas breek ik dit heb ik nog nooit gehad na een propje in mijn aderen in mijn hoofd waardoor ik bloedverdunner moet nemen ik ben diabeet heb neuropatie ben incontinent gewordn t gekke is als ik an huis ben kan ik het uren ophouden zodra ik thuis kom laat ik alles lopen heb een paar operaties gehad en ben bestraald door radiotherapie volgens de artsen was de kanker weg joepie en toen begon de lange weg van te smalle luchtwegen uiteindelijk hebben ze maar alles er uitgehaald kan niet fluiten ..zingen .. mijn katten roepen en tot overmaat kreeg ik van de week draaiduizeligheid nou pffff ik hoef niet zonodig vooraan inde rij staan komt steeds wat bij bah

  • september 11, 2020 / 10:27

   Oh wat vervelend.
   Hopelijk lukt het om ondanks alles toch positief te blijven.
   Sterkte

 2. judith
  september 9, 2020 / 20:53

  tja wat moet ik hier op zeggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.