7 x hier kun je lekker eten in Zwolle

7 x hier kun je lekker eten in Zwolle

Nog één nachtje slapen en het is Valentijsdag! Sommige mensen vinden het maar commerciële onzin, terwijl anderen het zien als een excuus om hun geliefde extra te verwennen. Uit cijfers van Eet.nu blijkt dat tussen 2016 en 2019 het aantal tweepersoons reserveringen op Valentijnsdag flink steeg. Dus mocht jij er behoefte aan hebben om dit jaar met Valentijnsdag uiteten te gaan , heb ik een aantal lekkere restaurants in Zwolle op een rijtje gezet. (én dat hoeft echt niet persé me je partner, maar kan ook héél gezellig zijn met een van je ouders, broer/zus of misschien zelfs je opa/oma) 

1. BaiYok

Éen van mijn favoriete restaurants in Zwolle is het Thaise restaurant BaiYok, dat ik ontdekte dankzij mijn vriend en zijn familie. (Ze namen mij hier mee naartoe, toen ik zijn ouders voor het eerst ontmoette). Het restaurant serveert verschillende Thaise gerechten en alles wat ik tot nu toe geproeft heb, smaakt heerlijk. Ik heb drie keer (altijd met mijn vriend) in het restaurant zelf gegeten en een paar keer wat afgehaald. Meestal kiezen mijn vriend en ik voor een menu waarbij je een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje krijgt. Mijn all time favorite is de kip in zoetzure saus.
Het restaurant is iets aan de prijzige kant, maar wij vinden het de prijs absoluut waard. Het is wel een restaurant waar we alleen heen gaan met speciale gelegenheden zoals een anniversary diner.

2. Os en Peper 

Als we het dan toch over prijzige restaurants hebben, dan past Os en Peper ook in dit rijtje. Ik ben twee keer bij dit restaurant geweest en heb er echt van genoten. Het heeft een hele luxe uitstraling en het eten is fantastisch. Vooral de eerste keer was ik erg onder de indruk en dat kwam niet alleen doordat ik nog nooit eerder in zo’n fancy restaurant geweest was. De service was goed, het eten was heel lekker en er hangt een hele prettige sfeer.

3. Las Rosas 

Tapas is wat mij betreft altijd een goed idee! Bij Las Rosas in het hart van Zwolle kun je terecht voor all you can eat tapas. De keuze is heel divers en je kunt hier ook prima terecht als vegetariër. Je kunt per ronde twee gerechten per persoon bestellen die je met al je tafelgenoten kunt delen, dat is ideaal want op die manier kun je zo veel mogelijk gerechten van de menukaart proberen. Vond je iets echt heel erg lekker? Dan bestel je dat gerecht toch gewoon nog een keer!

4. Blue Sakura 

Sushi liefhebbers opgelet! In Zwolle is een oude kerk omgetoverd tot all you can eat sushi restaurant. Bij Blue Sakura kun je terecht voor allerlei soorten Japanse gerechten en sushi. Mijn persoonlijke favoriet: Crispy Maki! Maar ook tegen de mini loempia’s en gebakken banaantjes zeg ik absloluut geen nee!
Let er wel op dat het bijna altijd druk is bij Blue Sakura en dat het verstandig is om vantevoren te reserveren.

5. Vier Jaargetijden 

Als student is dit één van mijn to go to restaurants omdat ze op doordeweekse dagen een fijne studentenkorting hebben. Als ik op een doordeweekse dag uiteten ga, dan is dat meestal hier. (Gebeurt een keer of 2/3 per jaar haha). Mijn favoriete gerecht zijn de bladerdeegdriehoekjes met geitenkaas en spinazie, hier wordt ik gewoon heel gelukkig van. Die worden geserveerd met een salade en hele lekkere frietjes 🙂 Daarnaast serveren ze ook andere gerechten en alles wat ik tot nu toe besteld heb, smaakt goed. Naast heerlijk eten, hebben ze ook een fijne collectie met (speciaal) biertjes en daar wordt ik nou eenmaal heel gelukkig van.

6. La Cucaracha 

Een tijdje geleden kwamen mijn ouders langs in Zwolle en besloten we te eten bij een restaurant waar geen van ons alle nog was geweest; dit werd La Cucaracha, een Mexicaans restaurant. We waren hier op zondagavond en nogal verbaasd hoe druk het eigenlijk was. Gelukkig was er nog één tafeltje vrij en werden we verwelkomt met tortillachips en home made salsa, yummy.
Op de menukaart staan verschillende Mexicaanse gerechten en wij kozen alle drie voor een hoofdgerecht, waarna we helemaal vol zaten. Alledrie kozen we voor een mix van drie tortilla’s, mijn vader en ik kozen de vleesvariant, mijn moeder de vegetarische. We zijn zeker positief over de Mexicaanse maaltijd in Zwolle!

7. Poppe

Opnieuw een restaurant waar ik dankzij de ouders van mijn vriend terecht ben gekomen, toen zij een paar dagen naar Nederland kwamen. Een sfeervol restaurant in het centrum van Zwolle. Wanneer je vanaf het station naar de stad loopt (via de Luttekestraat) kom je langs dit restautant. Alleen al kwa styling is het zeker de moeite waard om hier heen te gaan, omdat het restaurant er heel mooi uitziet. Gelukkig smaakt het eten ook nog eens heerlijk. (Let wel op dat ze geen ‘standaard’ gerechten serveren, dus wanneer je zin hebt in een hamburger of pasta gerecht, kun je beter naar een ander restaurant gaan.)

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.