7 x Instagram spots in Parijs

palais royal

Parijs is niet alleen één van de bekendste steden ter wereld, maar de Franse hoofdstad is ook onwijs fotogeniek. Dagelijks verschijnen er duizenden nieuwe plaatjes op social media, de één nog mooier dan de ander. Honderden influencers, celebrities en miljoenen toeristen delen de beste kiekjes van the city of love op Instagram. Wil jij ook een Instagramable foto de stad? Kijk dan hieronder naar 7 Instagram spots in Parijs. 

1. Trocadéro

Trocadero

Eén van de beste plekken om een goede foto van de Eiffeltoren te maken is Trocadero. Het plein ligt een aantal meter boven straatniveau waardoor je goed uitzicht hebt op de iron lady. Dagelijks komen hier dan ook duizenden toeristen om hun foto te maken. En niet alleen toeristen, maar je ziet hier ook regelmatig fashion fotoshoots.

  • Trocadéro, metrostation: Trocadéro

2. Terras van café de Flore (of een ander typisch Parijs terras)

 

View this post on Instagram

 

Inspiration parisienne au Flore 😘❤🇫🇷🖌 Belle journée à tous 📸 @yuliyakozda

A post shared by Café de Flore Paris official (@lecafedeflore) on

Café de Flore heeft haar bekendheid te danken aan bekende schrijvers en filosofen die vorige eeuw hun kopje koffie kwamen drinken bij het Parijze koffiehuis. Inmiddels is het café populair geworden onder influencers die graag een foto willen maken op een Frans terras, beroemdheden en toeristen die komen shoppen in de chique wijk Saint-Germain-des-Prés.

  • 172 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris. Metrostation: Saint-Germain-des-Prés.

3. Rue cremieux

 

View this post on Instagram

 

Dit was best leuk #ruecremieux #paris #france

A post shared by Merel | Lifestyle blogger (@merelrevet) on

Dit kleurrijke straatje in het 12e arrondisement is pas de laatste jaren heel erg populair geworden. Met de komst van Instagram zijn de pastelkleurige huizen booming en stuikel je dagelijks over de (wannabe)influencers. Bewoners zelf zijn er niet heel erg blij mee en ze hebben zelfs een eigen Instagram aangemaakt om te delen wat voor een bizarre dingen mensen uithalen. Zoals opnames van een videoclip (zonder het bij de buurtbewoners te melden) en allerlei acrobatische trucs.

rue crémieux, 75012 Paris. Metrostation: Gare de Lyon

4. Village Royal

Village Royale

Deze passage met vooral dure winkels heeft de afgelopen maanden heel wat extra popilariteit gekregen. Lange tijd hing de straat vol met gekleured paraplu’s. Het officiële plan was om ze in april weer weg te halen, maar ook in de maand mei hingen de paraplu’s er nog. Tot op de dag van vandaag plaatsen mensen nog foto’s van de umberella’s on the gram, dus ik ga ervanuit dat ze er nog zijn!

  • 25 Rue Royale, 75008 Paris. Metrostation: Madeleine

5. Pont de  Bir-Hakeim

Pont de bir-hakeim

Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste bruggen van Parijs. De brug zelf bestaat uit twee ‘verdiepingen’, één voor voetgangers, auto’s en fietsers en daarboven rijdt de metro. De brug is daardoor onwijs fotogeniek. Daarnaast heb je ook nog eens goed uitzicht op de Eiffeltoren.

  • Pont de Bir-Hakeim, 75015 Paris. Metrostation: Bir-Hakeim (Grenelle)

 

View this post on Instagram

 

Paris bridges #paris #bridge #seine #travel #pontdebirhakeim #france 🇫🇷

A post shared by Jaime C. (@jaimewafna) on

6. Colonnes de buren

Deze gestreepte pilaren zijn sinds de jaren 80 te bewonderen bij Palais Royal, net naast le Comédie-Française. De pilaren zijn nogal een contrast met de oude klassieke gebouwen van Palais Royal. Daarom zijn er ook nogal verschillende meningen over het kunstwerk wat werd gemaakt door de Franse kunstenaar Daniel Buren. Persoonlijk vind ik het een super tof kunstwerk. En het is nog een beetje een verborgen pareltje want het is niet extreem druk. Wel is het één van de populaire Instagram spots in Parijs.

  • 2 Rue de Montpensier, 75001 Parijs. Metrostation: Palais Royal Musée du Louvre

7. Rue de l’université

Regelmatig zag ik op Insgram foto’s voorbij komen van mensen die op straat zaten, met de Eiffeltoren op de achtergrond. Het heeft even geduurd tot ik wist waar het was, maar inmiddels heb ik de straat gevonden. Het gaat om rue de l’université in het 7e arrondisement. Het is even zoeken om de juiste invalshoek te vinden, maar ik heb het idee dat mijn foto redelijk gelukt is.

  • Rue de l’universite, 75007 Paris. Metrostation: Ecole Militaire (15 minuten lopen)

Wil je meer Instagram spots in Parijs zien? Vergeet me dan vooral niet te volgen op Instagram!
Voor meer blogposts over Parijs, kun je hier terecht.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.