Amerika reis deel 2, citytrip Minneapolis

Sculpture garden Minneapolis, Minnesota

Afgelopen week deelde ik een artikel waarin ik schreef over onze reis naar Amerika. Ik schreef over de dagen die we doorbrachten in Chicago en vandaag ga ik verder met twee dagen Minneapolis. Samen met mijn vriend verkende ik de stad en spendeerde ik een dag in de Mall of America. Vandaag vertel ik je alles over onze citytrip naar Minneapolis. 

Na twee dagen Chicago ging onze wekker ontzettend vroeg. Om 6 uur ’s ochtends vlogen we naar Minneapolis, waar we met enige vertraging rond een uur of 9 aankwamen. Aangezien het openbaar vervoer in Chicago ons goed was bevallen, kozen we ervoor om ook in Minneapolis gebruik te maken van het ov. Met de lightrail en lokale bus reisden we af naar onze Airbnb in uptown Minneapolis. Hier konden we onze bagage vast neerzetten, voordat we later die dag zouden inchecken.

Downtown Minneapolis

Omdat we al vanaf ’s ochtend héél vroeg onderweg waren, wilden we onze dag in Minneapolis rustig beginnen. We ontbeten in een restaurantje wat zich midden in het centrum van de stad bevindt. Na het eten zijn we door het centrum gaan lopen en hebben we het één en ander gekocht bij Marshalls en Target. (Hallo Levi’s broek voor $30). Wat ons betreft viel het centrum van de stad eigenlijk een beetje tegen. Alles is behoorlijk grauw en er is eigenlijk niet echt iets bijzonders te zien. Wat ons opviel was de hoeveelheid daklozen en verslaafden op straat. Behoorlijk wat mensen leken onder invloed van drugs en ik kreeg er niet echt een goed gevoel bij. Later die dag spraken we de Airbnb eigenaar en die gaf aan dat er wekelijks schietpartijen zijn in het centrum van de stad. De grillige sfeer is downtown ook goed te merken. Misschien is Minneapolis toch geen goed idee voor een citytrip.

Een van de weinige kleurrijke plaatjes in Minneapolis
Veel gebouwen in Minneapolis zijn per ‘luchtbrug’ met elkaar verbonden. Dit is vooral in de winter erg handig wanneer de temperaturen ver onder het nulpunt komen.

The River

De Mississippi river (die vanuit het noorden van Amerika naar het zuiden stroomt) gaat dwars door Minneapolis. Langs de kade van de rivier staan oude fabrieken en er is een park waar je doorheen kunt lopen. Mijn vriend en ik hebben een kijkje genomen bij de rivier, tientallen foto’s gemaakt en even langs het water gezeten. Na twee dagen in het drukke centrum van Chicago, was het best even fijn om in de stilte van Minneapolis te zitten. Toch hing er rondom de rivier niet een hele fijne sfeer en keken we er naar uit de stad te verlaten.

Sculpture garden

Hoewel ik meerdere keren in Minneapolis geweest ben, was ik nog niet in de sculpture garden geweest. Dit keer stond dat op mijn lijstje omdat ik toch wel de ‘iconische lepel met kers’ wilde zien. Vanuit het centrum is het best een stukje lopen naar het park met kunstwerken, maar omdat we toch genoeg tijd hadden zijn we gaan lopen. Het park is eigenlijk een groot kaal grasveld met een aantal kunstukken en een paar kleine meertjes. Wij hebben alleen foto’s gemaakt van de lepel en zijn daarna weer richting de stad gelopen. Persoonlijk vond ik de sculpture garden tegenvallen en was ik meer onder de indruk van het park aan de andere kant van de weg. Dat was een park met veel bomen, kleine waterpartijen en vooral veel eekhoorns.

Squirrel!

Mall of America

Onze tweede dag in Minneapolis stond in het teken van shoppen, één van mijn favoriete bezigheden. Ik was al vaak bij de Mall of America geweest, maar wilde graag terug; omdat ik erg onder de indruk ben van de grootte van de mall en omdat ik graag wilde winkelen in Amerika. (Bovendien is de belasting op kleding in Minnesota 0% en dat scheelt een hoop).
We zijn met een Uber naar de mall gegaan en waren van plan daar te ontbijten. De zoektocht naar een American breakfast was echter moeilijker dan gedacht en uiteindelijk zaten we om een uur of 11 aan Chick-fil-A. Een fastfoodketen die we allebei nog niet kenden, maar waar we zeker fan van zijn geworden.
De rest van de dag hebben we door de mall gelopen en onze garderobes uitgebreid. Zo kocht ik nieuwe schoenen, Levi’s broeken en een hoop nieuw ondergoed.

Hallo grootste mall van Amerika
In het midden van de mall vind je een pretpark inclusief achtbanen en wildwaterbaan
Eindelijk eten na een hele dag winkelen!

Citytrip Minneapolis een goed idee?

Om eerlijk te zijn is Minneapolis verre van mijn favoriete steden die ik bezocht heb en is het wat mij betreft echt geen must see voor een citytrip. De sfeer in het centrum van de stad vind ik niet heel prettig en eigenlijk heb ik het idee dat er vrij weinig te doen is. Ik heb wel positieve verhalen over de stad gehoord, maar denk dat het om wijken gaat waar ik nog niet geweest ben. Wie weet dat ik in de toekomst nog een keer terug kom op doorreis naar South Dakota, maar de stad staat absoluut niet op mijn lijstje met bestemmingen waar ik nog een keer heen wil.
De Mall of America blijf ik leuk vinden, maar ik denk niet dat het een gehele reis naar Minneapolis waard is. In bijna elke Amerikaanse stad vind je wel een mall én de meeste winkels zijn overal hetzelfde.

Wil je meer lezen over onze reis door Amerika? Klik dan hier!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.