Anique verhuisde in haar uppie naar Parijs: ‘’Ik heb zelfs Spaans geleerd!’’

Anique verhuisde in haar uppie naar Parijs: ‘’Ik heb zelfs Spaans geleerd!’’

Studeren in het buitenland, een stage ver weg van huis of alles achter je laten om bij de liefde van je leven te kunnen zijn die aan de andere kant van de wereld woont. Dit zijn toch wel veel voorkomende redenen om voor lange tijd (of voor altijd) Nederland te verruilen voor een totaal nieuwe omgeving. Voor de 25-jarige Anique uit Gemert liep het toch een beetje anders. Zij werd verliefd op de stad Parijs en besloot in haar uppie te verhuizen naar de Franse hoofdstad. ‘’Ik heb het echt onwijs naar mijn zin!’’

Haar eerste bezoek aan de city of lights was tijdens een schooltrip van de middelbare school. “Ik vond het meteen een superfijne stad en dacht hier zou ik wel willen wonen.’’ Haar studie maatschappelijk werk en dienstverlening deed ze in Nederland, maar de droom om naar Parijs te gaan bleef aanwezig. ‘’In maart 2018 ging ik voor 3 maanden deze kant op om als nanny te werken, uiteindelijk bleef ik 5 maanden.’’ Sinds december 2018 woont Anique officieel in Parijs.

Verhuizen

In totaal woont zo’n zesenhalve maand in Parijs en in die tijd is ze maar liefst vier keer verhuisd. ‘’De eerste keer dat ik voor lange tijd in de stad was verbleef ik in twee verschillende Airbnb’s. Afgelopen maand woonde ik in een tijdelijke woning en pas sinds begin februari woon ik in mijn nieuwe appartement. Eindelijk een plekje waar ik voor onbepaalde tijd kan blijven.’’ Anique deelt het appartement met een andere vrouw en de eigenaar van het pand. ‘’Het is echt een heerlijk plekje en ik voel me al helemaal thuis.’’

Anique in haar favoriete restaurant in Parijs |Eigen foto

Werken en een opleiding

De eerste maanden in de stad werkte Anique als nanny. ‘’Een paar uur per dag paste ik op kinderen, maar omdat ik te weinig uren maakte heb ik er extra taken bij gekregen.’’ Sinds december is ze ook werkzaam als asistent docent Engels op een peuterspeelzaal waar ze de kinderen begeleidt. ‘’Het is een tweetalige opvang en het is de bedoeling dat we ze Engels leren spreken, maar af en toe communiceren we in het Frans.’’ Om zich verder te ontwikkelen start ze binnenkort met een opleiding die aansluit bij haar werk. ‘’Zij zorgen ervoor dat ik naar school kan en als ik mijn diploma haal, ben ik officieel assistent lerares Engels.’’

Sociaal netwerk

Als Anique niet aan het werk is brengt ze veel tijd door met haar vrienden die ze leerde kennen tijdens haar Franse lessen. ‘’Het merendeel van mijn vrienden komt uit Zuid-Amerika dus dat is wel heel erg bijzonder. Ze communiceren vooral in het Spaans met elkaar dus ik heb Spaans geleerd de afgelopen maanden en kan nu alle berichten in de groepsapp begrijpen.’’ Samen met haar vrienden gaat ze regelmatig op stap of een drankje drinken in een van de vele cafés in de stad. ‘’Ik hou heel erg van dansen dus we gaan ook regelmatig naar een salsa club.” In de zomer vindt ze het heerlijk om te picknicken in één van de vele parken in de stad of gewoon lekker rondlopen. ”Er is altijd wel iets de doen in deze stad en bijna alles is mogelijk.”

Toekomst

Momenteel heeft Anique het heel erg naar haar zin in Parijs en ze voelt zich volledig thuis. ‘’Mijn contract loopt nog tot juni 2020, dus voorlopig blijf ik nog even.’’ Wat ze daarna gaat doen weet ze nog niet. ‘’Ik vind het best een eng idee om te zeggen dat ik voor altijd weg blijf uit Nederland, maar ik kan me niet voorstellen dat ik op korte termijn terug ga. Het is hier veel te leuk!’’

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.