Beginnen met afstuderen en brand in Zwolle |Merelsweek 6 2020

Afgelopen week was een behoorlijk intensief weekje. Ik begon met afstuderen, had veel sociale afspraken én was als één van de eerste ter plekken bij een brand in een zorgflat bij mij om de hoek.

Maandag

Overdag had ik de introductie bijeenkomst voor mijn afstudeeronderzoek, gevolgd door een super interessante workshop freelancen. Na weken geen verplichte bijeenkomsten op school te hebben gehad, was het wel even wennen om weer een aantal uren op school te zitten. Maar goed, vanaf nu hoef ik maar één of twee keer per week naar school, dus het is te overzien.
Die avond had ik een reüni van mijn klas uit het eerste jaar van journalistiek. Het was gezellig om iedereen weer te zien en vooral de mensen die met de opleiding gestopt zijn had ik al bijna drie jaar niet gezien of gesproken. Het was dus erg leuk om weer even bij te kletsen :).

Dinsdag

’s ochtends had ik de kick off van afstuderen. Het eerste gedeelte was in de tv-studio met alle afstudeerders en daarna hebben we nog even met onze afstudeerbegeleider gezeten. Iedereen heeft wat verteld over zijn/haar afstudeeronderwerp/ideeën en het klonk allemaal heel goed. Ik ga een item maken over high school years in Amerika.
Die avond heb ik lekker thuis op de bank gezeten. Ik keek verschillende onderzoeksjournalistieke programma’s om ideeën op te doen voor mijn afstudeerproductie.

Woensdag

Onlangs heb ik in Parijs wat kleren gekocht voor het dochtertje van mijn nicht omdat GAP geen fillialen in Nederland heeft. Ik had beloofd ze nog even langs te brengen in Utrecht en dat werd woensdagmiddag. Op dat moment waren mijn tante en een andere nicht van mij er ook, dus dat was heel gezellig. We hebben heerlijk zitten theeleuten, Jessica haar zelfgemaakte meringues gegeten en bijgekletst. Ik mocht ook blijven eten en heb kunnen genieten van een Indonesische soep.

Donderdag

Overdag werkte ik op school aan mijn onderzoeksproject samen met Julia. We bedachten onze focusgroep en brainstormden over afstudeeronderwerpen.
Die avond had ik met een vriendin afgesproken en die kwam bij mij eten. Ik koos ervoor om een nieuw recept uit te proberen en maakte Pad Thai.

Vrijdag

Ik had absoluut geen zin om op school te werken, dus koos ervoor om thuis te blijven. (Ik had me voorgenomen 5 dagen per week in de mediatheek van Windesheim te zitten).  Ik was eigenlijk best productief en heb het één en ander kunnen doen voor school. Rond het einde van de middag kreeg ik een berichtje dat ik mijn M5 portfolio gehaald heb (welkom 12 ec’s)! Dat was maar goed ook, want ’s avonds kwam Ernestina eten, dus konden we mooi vieren dat we allebei ons verslag gehaald hebben!

Zaterdag

Voor het eerst in lange tijd bleef ik het hele weekend in Zwolle. Overdag ben ik bezig geweest met wat school dingen, het opruimen van mijn kamer en lekker relaxen. Die avond kwam mijn broertje met een aantal vrienden en we zouden de stad in gaan. Eerst hebben we bij mij thuis wat gedronken en wat spelletjes gedaan en tegen een uur of twaalf vertrokken we richting de stad. Dat was gezellig, al waren we niet echt fan van de muziek.
Iets na half vier liepen we terug naar mijn huis, toen we een brand ontdekte bij een zorgflat bij mij om de hoek. We hebben pogingen gedaan de bewoners wakker te maken, zijn met de politie mee het gebouw in gegaan om op deuren te bonken en hebben geholpen bij de opvang van de bewoners. Een behoorlijk intensieve nacht, die me wel doet realiseren hoe kwetsbaar wij eigenlijk zijn als mensen.
Voor het hele verhaal over de brand kun je mijn blogpost van gisteren lezen.

 

Zondag

Na slechts twee uurtjes slaap werd ik zondagochtend doodmoe wakker. Verder slapen lukte ook niet echt, dus ik heb maar wat nieuwsberichten over de brand gelezen terwijl de jongens nog sliepen.
Rond één uur gingen Laurens en zijn vrienden weer naar huis, terwijl ik de hele dag dutjes deed, series keek en de Sims speelde. Ik was echt doodmoe na de bizarre nacht en kon niet wachten om ’s avonds mijn bed in te kruipen.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.