De zomervakantie is begonnen!

Eiffeltoren

Het voelt nog een beetje onrealistisch, maar het is echt waar: de zomervakantie van 2019 is begonnen! En dat op 15 mei haha. Dat mijn semester op een Franse Business School snel voorbij zou gaan wis ik wel, maar dat ik binnen drieënhalve maand klaar zou zijn, had ik dan weer niet verwacht. Toch is het echt zo en maakte ik gisteren mijn laatste tentamen. In deze blogpost zal ik vooral vooruit kijken naar alle zomerplannen die ik heb gemaakt.

Nog 3,5 maanden, 15,5 weken of 108 dagen totdat ik in de Thalys naar Nederland stap, 110 totdat ik weer moet beginnen op school. Al die dagen, hoef ik me niet druk te maken over ingewikkelde tentamens, saaie lessen of vervelende groepsprojecten. Ik kan gewoon genieten van het (hopelijk) mooie weer, de deur uit gaan wanneer ik het wil en de hele dag in bed blijven liggen. Er is niemand die zal zeggen: ”Hey Merel, je moet nu echt aan de bak om die studiepunten binnen te halen.” Heerlijk!

Nou ben ik echt niet van plan om de gehele vakantie op de bank door te brengen en ik heb al genoeg leuke plannen gemaakt. First of all: Disney! Het staat al jaren op mijn bucketlist en regelmatig smeek ik mijn vriend om me mee te nemen naar het pretpark. Helaas heb ik hem niet kunnen overtuigen om mee te gaan naar ’the happiest place in the world’, maar heb ik wel een aantal vrienden die héél graag mee willen. Dus het dagje Disney staat gepland voor volgende week! Whoohoo!!

Vakantie

Afgelopen week heb ik samen met mijn vriend kunnen genieten van een weekje Corsica. Nu we weer terug zijn wordt het langzaam tijd om te beslissen wat we deze zomer gaan doen. In augustus kan hij twee weken vrij krijgen en daar gaan we zeker gebruik van maken. Waar we naartoe gaan is nog één groot raadsel. In de afgelopen maanden zijn er al heel wat ideeën voorbij gekomen zoals backpacken in Azië, terug naar mijn familie in Amerika of een rondreis door de Balkan. Een definitieve keuze hebben we nog niet gemaakt en de kans dat we verweg gaan, is net zo groot als de kans op kamperen in Frankrijk. Naast vakantie met mijn vriend, ga ik in juni een paar dagen terug naar Nederland en in juli naar Berlijn met vriendinnen.

Zomer in Parijs

De rest van de zomer zal ik gewoon in Parijs blijven. Vriendjelief moet gewoon dagelijks naar kantoor, dus overdag ben ik on my own. Op dit moment zijn al mijn vrienden nog in de stad, maar de eersten zullen dit weekend al vertrekken 🙁 Vanaf half juni is iedereen weg, dus dan zal het wel weer even wennen zijn. Gelukkig kan ik mezelf prima vermaken en wie weet ontmoet ik wel leuke nieuwe mensen. Uiteraard hoop ik ook behoorlijk wat fietstours te doen, want mijn baantje als gids vind ik super leuk.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.