Donuts in Parijs? Dit is Boneshaker Doughnuts

Donut

Parijs is de stad van stokbrood, Franse gebakjes en kaas, maar wist je dat je hier ook terecht kunt voor onwijs lekkere donuts? Vandaag deel ik een hotspot die al maanden op mijn wishlist stond, nadat ik hun account op Instagram tegenkwam: Boneshaker Doughnuts. Is deze plek overhyped (ze hebben 18.000 volgers), of zijn het echt de lekkerste donuts in Parijs? Ik ging er heen om het uit te testen.

Maanden geleden kwam ik op de Instagram pagina van Boneshaker Doughnuts terecht en ik was meteen overtuigd: hier moet ik een keer naartoe! Het heeft even geduurd voor ik eindelijk een bezoekje bracht aan dit Iers/Amerikaanse tentje (de winkel is van een Iers/Amerikaans stel), maar het was absoluut het wachten waard.

Donuts bij Boneshaker Doughnuts Paris

In het niet zo toeristische tweede arrondisement van Parijs vind je dit hele kleine donutwinkeltje. Als je je er niet van bewust bent dat deze hotspot zich aan Rue d’Aboukir bevindt, loop je er zo voorbij. Een kleine vitrine met een aantal soorten donuts en een koffiezetapparaat. Ruimte om binnen te zitten is er (bijna) niet, dus de meest logische keuze is take out. De donuts worden iedere dag vers gebakken en er is maar een beperkt aantal aanwezig. Op het moment dat ze volledig uitverkocht zijn, gaat de winkel gewoon dicht, dus wees optijd. Hoe eerder je bent hoe meer keuze je hebt.

Salted caramel

De soorten donuts die ze verkopen verschillen per dag. Meestal kun je via Instagram zien welke smaken je op die dag kunt kiezen. Er zijn slechts een aantal smaken die dagelijks verkrijgbaar zijn: chocolade, cream, gesuikerd, salted caramel en een gesuikerde donut in vegan versie, iedere donut kost €4 per stuk. Naast donuts kun je bij boneshaker ook terecht voor home made cinnamon rolls en verse koffie.
Ik koos voor de zoute karamel donut omdat dit sowiezo één van mijn favoriete smaken is. Mijn vriendinnen namen een gesuikerde en een matcha donut. We namen ze mee naar Jardin des Tuileries waar we in het zonnetje gingen picnicken.

Salted Caramel donut

Aanrader?

Na maanden wachten at ik begin april éindelijk een donut van Bonshaker Doughnuts en het was het wachten absoluut waard. Het deeg van de donut is onwijs luchtig en smaakt super goed. De zoute karamel topping is simpelweg geweldig en ik kan niet alleen zeggen dat dit de beste donuts in Parijs zijn, maar ook de beste die ik ooit in mijn leven gehad heb. Uiteraard is het één grote hap vet en zul je mij niet dagelijks met een donut zien, maar eens in de zoveel tijd ga ik héél graag terug naar deze zaak. Wil jij ook graag donuts eten in Parijs? Dan raad ik je zeker aan om een bezoekje te brengen aan Boneshaker Doughnuts. Je kunt de winkel vinden op 77 rue d’Aboukir, 75002 Paris, France. Voor meer informatie kun je terecht op hun website.

Wil jij meer Parijse hotspots ontdekken? Klik dan hier.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.