Druk met afstuderen en een uil voor het huis |Merels week 13

ransuil

Week drie sinds de corona maatregelen van toepassing zijn is alweer verleden tijd. Gek hoe aan de ene kant de tijd voorbij lijkt te vliegen en aan de andere kant gaat het super langzaam. Afgelopen week zat ik nog in Zeewolde, gezellig bij mijn familie en de hondjes. 

Maandag

Het plan was optijd opstaan en meteen met school bezig. Dat mislukte en ik werd pas wakker toen mijn vader in mijn kamer stond om de uil te spotten. Er woont sinds kort een uilen koppel in de bomen voor het huis en maandag ochtend zat hij op een tak en was extra goed zichtbaar vanuit mijn slaapkamer raam. Uiteraard wilde ik de uil ook van dichtbij zien en daar stond ik dan op maandag ochtend in mijn pyjama op straat. Niet wetend dat het beestje dagenlang op verschillende takken in de boom zou zitten. Dus ik had ook best een uur later naar buiten kunnen komen en fatsoenlijke kleren aan kunnen trekken.
Mijn aller laatste hoorcollege van mijn studie journalistiek vond online plaats. Best een gek idee dat dit de laatse weken van mijn studententijd zijn. En eerlijk is eerljik: ik had het mij toch iets anders voorgesteld.
Een voordeel van Zeewolde, gezelschap van de hondjes. Al is Pien vooral gefocust op eten.

  Dinsdag

Overdag was ik de hele dag met mijn studie bezig. Dus het was wel fijn om aan het einde van de dag nog even een frisse neus te halen.
Er lag glas op de weg, dus mama heeft Pien een stukje gedragen. Dat beviel haar heel erg goed en als het aan Pien lag, werd ze zo naar huis gebracht.

Woesdag

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want woensdagavond ging mijn broertje een keer mee wandelen. Dat is toch wel een hele unieke situatie!
‘S avonds op de bank tv kijken, vooral Roos vind het erg gezellig dat ik thuis ben. Of ze baalt ervan dat ik haar plekje op de bank heb ingenomen, dat kan ook nog.

  Donderdag

Ik had een online bijeenkomst met mijn onderzoeksgroep, maar met mijn internetverbinding liep het niet helemaal lekker. Na 10 minuten stopte de wifi ermee en vervolgens lukte het niet meer om mee te doen aan de bijeenkomst.
Het dagelijkse rondje wandelen.
We aten heel vroeg 17:30 en sinds ik nornaalgesproken op Franse tijden eet, had ik ’s avonds honger. Dus bakte ik crêpes voor het hele gezin Een prima toetje en ontbijt voor de volgende dag.

Vrijdag

De hele ochtend/begin van de middag werkte ik aan school om vervolgens mijn kamer eens goed op te ruimen. Het avondeten was dus een beloning voor het harde werk: een pizza!

Zaterdag

’s ochtends deed ik nog het één en ander voor school en daarna gaf ik mezelf weekend. Het was heerlijk weer buiten en wat voelde het fijn om zonder jas door het bos te lopen.
Terwijl ik mijn vriend Facetimede vond ik het wel tijd voor een biertje en kaas 🙂

Zondag

De laatste dag van het weekend waarop ik vooral deed waar ik zin in had. Lekker een tijdschrift lezen en oude foto’s sorteren op mijn laptop. Uiteraard kon een rondje met de honden niet ontbreken.
Ik interviewde mijn American parents voor mijn reportage over uitwisselingsstudenten en daarna hebben we nog even bijgekletst.
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.