”Een gedrukt fotoboek is zoveel kleiner dan een ouderwets plakboek”

”Een gedrukt fotoboek is zoveel kleiner dan een ouderwets plakboek”

Soms ergeren mensen zich een klein beetje aan mij omdat ik daadwerkelijk overal foto’s van maak. Iedere dag maak ik minimaal 1 foto voor mijn jaar overzicht en als ik iets leuks doe kan het oplopen naar honderden. Regelmatig krijg ik te horen: ”je doet er toch niks meer mee.” maar niets is minder waar! Ik vind het super leuk om oude foto’s terug te kijken en blader dan ook regelmatig tussen alle virtuele foto’s op mijn laptop.

Bij mijn ouders thuis heb ik een verzameling oude fotoboeken die mijn moeder voor mij maakte toen ik nog klein was. Rond een jaar of 15 maakte ik mijn eigen boeken, maar op een gegevenmoment ben ik daarmee gestopt. Voornamelijk omdat het veel tijd kost en de boeken veel ruimte innemen.
Toen ik van fotofabriek de vraag kreeg of ik één van hun fotoboeken wilde uittesten heb ik geen moment getwijdelfd. Op deze manier kon ik een speciale herinnering maken aan onze vakantie in Griekenland afgelopen zomer én gedrukte fotoboeken nemen veel minder plaats in dan de ouderwetse boeken waarin je alles opplakt.

Ik koos voor een boek van 30×30 centimeter waardoor ik behoorlijk grote pagina’s heb voor mijn foto’s. Dit vind ik heel erg fijn want ik wil natuurlijk niet dat het allemaal kleine zoekplaatjes worden. Per pagina plaatste ik maximaal vier foto’s en met de software van fotofabriek is het heel makkelijk om je eigen boek samen te stellen. Je kunt er voor kiezen om alles met de hand te doen, maar er is ook een optie dat het computersysteem zelf de opmaak maakt. Ik koos voor de tweede optie omdat het zo onwijs veel sneller ging. Uiteraard heb ik daarna nog wel even alle pagina’s bekeken om te checken of ik tevreden was. Met een paar kleine aanpassingen heb ik het boek besteld en binnen een aantal dagen viel het op de deurmat.

Ik ben onwijs tevreden met het resultaat en waan me weer even helemaal terug in Griekenland als ik door het boek blader. De kwaliteit van de foto’s is super goed en de afbeeldingen zijn lekker groot. Dit fotoboek is absoluut een toevoeging aan mijn boekenkast!

Wil je zelf ook zo’n fotoboek maken? Klik dan hier.

*Dit artikel bevat een product wat ik heb gekregen.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.