Fashion musthave: Converse Sneakers

Witte Converse

”Money can’t buy you happiness, but it can buy you sneakers and that’s pretty much the same!” Een tijd lang had ik een droom, ik wilde Converse sneakers in alle kleuren van de regenboog en ik was goed opweg. Inmiddels ben ik toch meer een voorstander van basic kleuren, maar mijn favoriete merk blijft Converse en ik heb zo’n acht paar in de kast staan, oops…

Waar ik in de winter het liefst op Timberlands of laarsjes loop, zie je me in de zomer eigenlijk altijd op sneakers. Zelfs wanneer het behoorlijk warm is loop ik het liefst op een paar Converse schoenen. Comfortabel, niet extreem warm en ze passen overal bij. Of ik nou een spijkerbroek met een leren jasje draag of een mooi zomerjurkje, (bijna) iedere outfit kun je combineren met Converse sneakers.

Converse All Stars

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik voor mijn veertiende verjaardag mijn allereerste paar Converse All Stars kreeg. Ik weet nog precies hoe blij ik was en dat mijn nicht zei: ”dit is waar het begint, in de komende jaren ga je je collectie flink uitbreiden.” Ze heeft gelijk gehad, want jaren later ben ik nog steeds groot fan van de schoenen. In ruim acht jaar tijd kocht ik zwarte, donkerblauwe, groene, rode, roze, grijze en witte sneakers. Ongeveer de helft in het hoge model en de anderen in het lage model. Allemaal even comfortabel en ik draag ze dan ook het liefst wanneer ik een stuk moet lopen. Bijvoorbeeld wanneer ik de stad in ga, op reis ben of tijdens werkdagen in de horeca (dit heb ik een aantal jaar gedaan).

Mijn favoriete paar? Het lage model Converse All Stars in het wit omdat ze overal bij passen én omdat witte sneakers toch iets makkelijker te combineren zijn dan de roze of groene versie.

Converse One Star

Inmiddels staat mijn kast vol met Converse All Stars en is mijn collectie aardig compleet, toch zou ik nog heel graag een paar Converse One Star willen omdat die net een beetje anders zijn dan het populairste model. Eén van de redenen waarom ik ze graag wil is omdat het leren schoenen zijn waardoor ze iets warmer zijn dan de klassiekers en waterdicht! En aangezien het in Parijs (én in Nederland) regelmatig regent is het wel heel fijn om waterdichte schoenen te hebben. Een tweede voordeel is dat je ze kunt dragen wanneer het iets kouder is. Wanneer het buiten rond het vriespunt is laat ik mijn All Stars thuis omdat mijn tenen bevriezen (helaas weet ik dit uit ervaring), maar een paar leren schoenen kun je prima dragen wanneer het niet zo warm is.

Kortom, ik denk dat de Converse One Star een waarvevolle toevoeging is aan mijn collectie. Als ik ze ga aanschaffen kies ik waarschijnlijk voor een wit of zwart paar omdat het neutrale kleuren zijn.

Heb jij Converse sneakers en vind je ze net zo fijn als ik? Of is er een ander merk wat jouw favoriet is?

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.