Fietsen in Antwerpen

Fietsen in Antwerpen

Één van mijn favoriete manieren om een stad te leren kennen is op de fiets. Het is een goede manier om in een korte tijd veel te zien. Bovendien is het super leuk om van de ene hotspot naar de andere te fietsen en onderweg zie je meer dan wanneer je in de metro stapt. Of wanneer je slechts de helft van de plekken kunt bekijken omdat je te veel tijd kwijt bent aan het lopen van plek naar plek. Afgelopen september was ik met vriendinnen een weekendje in Antwerpen en daar deden we mee aan een fietstour.

Het idee om te gaan fietsen in steden is ontstaan nadat ik in 2013 met mijn moeder bij mijn nicht in Londen langs ging en zij met ons door de stat fietste. Op dat moment besefte ik hoe leuk het is om te fietsen in buitenlandse steden en heb ik dit vaker mogen doen. Zo fietste ik tijdens mijn studiereis in Marrakesh, fietste ik samen met mijn nicht (dezelfde als in Londen), mijn achternicht en een vriendin door New York en sinds maart 2019 werk ik als fietsgids in Parijs. Het leek mij dan ook een goed plan om tijdens het vriendinnenweekend in Antwerpen te gaan fietsen met een gids.

Bier tour

Via internet kwam ik terecht bij de fiets/bier tour van Antwerp Bike Tours. Een fietstocht, met gids, langs de high lights van Antwerpen, inclusief een bezoekje aan Beer Experience Center van Stadsbrouwerij De Koninck. Laten we nou net allemaal van een biertje houden, dus het was een goede optie!
We boekten de tour op zaterdagmiddag en werden om 13:45 uur verwacht op het Koningin Astridplein, voor het Centraal Station. Daar werden we opgewacht door onze gids, die ons na een welkomspraatje en instructies meenam naar het pand waar we de fietsen konden ophalen.

Fietsen door de stad

Samen met een aantal andere Nederlandstalige touristen werden we door onze gids meegenomen door het centrum van Antwerpen. Onderweg stopten we op verschillende plekken waar hij vanalles vertelde over de stad en België. Zo leerden we op de grote markt hoe de stad eigenlijk aan haar naam komt, waar je de beste ‘Vlaamse frietjes’ kunt halen en hoe het politieke systeem van België in elkaar zit.
Het fiets gedeelte duurde ongeveer anderhalf uur en we hadden een grote ‘pauze’ bij de bierbrouwerij. Hier werden we verwelkomt met een bolleke (hét bekende biertje van Brouwerij de Koninck) en mochten we zelfstandig de bier experience door. Helaas was het erg druk bij de brouwerij en moesten we lang wachten voordat we naar binnen konden. Toen we eindelijk binnen kwamen, bleek de hele bier experience toch niet zo leuk als verwacht. Gelukkig kregen we aan het einde een tweede biertje en konden we nog even rustig zitten voordat we terug zouden fietsen naar het eindpunt van de route.

Proost

Aanrader?

Al met al vond ik het leuk om Antwerpen op deze manier te leren kennen. We hebben veel geleerd, mooie plekjes gezien en zeker genoten van de middag. Ik weet niet of ik de bier experience zou aanraden, maar zou dan alleen voor het fietstour gaan (die optie is er ook). Of de chocolade route, cause chocolate is life😍

Mocht jij het nou ook zien zitten om te fietsen in Antwerpen, dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op deze website. Ze bieden namelijk veel verschillende fietstours aan.

*Dit artikel bevat GEEN samenwerking en is tot stand gekomen door mijn eigen enthousiasme over de tour.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.