Ik ben weer thuis!

Koffie in Almere

In alle vroegte vertrok ik vanochtend vanuit Parijs naar Nederland. De wekker ging om kwart voor zes en niet veel later zat ik in de metro richting Gare du Nord. Met een dubbel gevoel stapte ik in de trein, het is natuurlijk fijn om mijn familie weer te zien, maar ik vind het lastig om Parijs achter me te laten. Een beetje gek, als je bedenkt dat ik maandagavond weer terug ben in de Franse hoofdstad. Ik denk vooral dat het dubbele gevoel komt doordat ik steeds meer besef dat ik eind augustus echt weer in Zwolle ga wonen.

De koffer is voornamelijk gevuld met Franse kaasjes en macarons.

Mijn reis naar Nederland verliep prima en om 11 uur werd ik in Almere opgewacht door mijn moeder. Samen zijn we even de stad in gegaan, hebben koffie gedronken, wat winkels bekeken en geluncht. Drie uur na mijn aankomst in Almere werd ik in Zeewolde welkomgeheten door twee kwispelende honden (al waren ze blijer om mama te zien nadat ze vier uur was weggeweest).

Na vijf maanden weer terug zijn in Nederland voeld een beetje gek en onwenning. Ik verbaasde me dat ik Nederlands kon spreken tegen de bediening in het koffietentjes en ook de hoeveelheid gele numberborden viel op. Na vijf maanden in Parijs ben ik toch behoorlijk gewend geraakt aan het Franse leven. Nou wil ik niet zeggen dat ik me een Francaise voel, want dat is niet zo, maar soms heb ik het idee dat ik van verschillende culturen iets heb meegenomen. Uiteraard vergeet ik ons koude kikkerlandje niet en fiets ik regelmatig door de stad op een echte Hollandse omafiets.

Gezellig koffie drinken met mama, in Almere.

De komende dagen ga ik lekker genieten van een vakantie in Nederland!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.