Kerstmarkt Osnabrück 2019

Kerstmarkt Osnabrück 2019

Merry Christmas! Voordat je aan tafel gaat voor een heerlijk kerstdiner, wil ik nog even een Kerst artikel met je delen. Om echt even in de Kerstsfeer te komen (als je dat nog niet was). Een paar weken geleden ging ik met mijn ouders en vriend naar de kerstmarkt in Osnabrück en het was daar zo sfeervol dat ik het niet kan laten om wat foto’s en een video met jullie te delen. 

In het centrum van de Duitse stad Osnabrück vind je dit jaar twee verschillende kerstmarkten. Een kerstmarkt op het raadhuisplein, voor het gemeentehuis en naast de Dom van Osnabrück en iets verderop op het marktplein. Op beide pleinen vind je tientallen kraampjes met heerlijke lekkernijen, kerstdecoraties en leuke hebbedingen. De stad is sfeervol verlicht en kerstmuziek die je van alle kanten hoort brengt je helemaal in feestelijke sferen. Bovendien zijn de gebouwen van de stad altijd al prachtig, waardoor een bezoekje aan deze stad absoluut de moeite waard is.

Eten en drinken

Eén van de belangrijkste dingen op de kerstmarkt is toch wel het eten en drinken. Op de kerstmarkt in Osnabrück is een grote variatie aan lekkernijen te vinden. De welbekende glühwein, warme chocolademelk, eierpunch, Duits bier en genoeg andere dranjes. Ook kwa eten is het aanbod erg groot en ik heb kraampjes gezien met Aziatische gerechten, verschillende noten, allerlei zoetigheden, dönner, broodjes, crêpes en nog tientalle gerechten die ik ben vergeten. Wij gingen voor eierpunch met slagroom, een broodje met héél veel kaas en campignons en Lagos, een Hongaarse snack, wat ik zou omschrijven als een gefrituurde pizza. Ik koos voor een Lagos met schapenkaas, parmezaanse kaas en tomaat. Absoluut een aanrader en ik zou alleen al terugkomen voor deze snack!

Kerstsfeer

Niet alleen op de kerstmarkt zelf is alles in Kerstsfeer, maar ook de rest van de stad heeft flink uitgepakt. Overal hangen lampjes, gebouwen zijn aan de buitenkant prachtig gedecoreerd met kerstlapmpjes, kerstbomen en kleurrijke decoraties. Ook de winkels doen mee aan de kerstgekte en overal kun je genieten van prachtige decoraties. De ene kerstboom nog mooier dan de ander.
Overdag is de markt al sfeervol, maar zodra het begint te schemeren wordt het nog gezelliger (en ook een stuk drukker). De drukte is dan ook iets waar je rekening mee moet houden. Wij bezochten de markt op zaterdagmiddag/avond en het was éen grote mensenmassa. Schuifelend langs alle kraampjes, moeten wachten tot je aan de beurt bent en goed zoeken naar een plekje om rustig te staan eten. Als je dat allemaal voor lief neemt, dan raad ik je zeker aan om volgend jaar de kestmarkt in Osnabrück te bezoeken. Voor dit jaar is het helaas te laat omdat de markt maar tot 22 december open was. Maar ik weet zeker dat je volgend jaar gewoon weer terecht kunt in de Duitse stad!

Video

Wil je graag wat meer beelden zien van deze kerstmarkt? Kijk dan onderstaande video die ik maakte van deze dag.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.