Le Piou – Je kunt beter naar Picard

Le Piou – Je kunt beter naar Picard

Mijn vriend heeft een nieuwe baan, yay! Om dat te vieren nam hij mij vorige week mee uiteten. We wilden in eerste instantie naar een restaurant waar we eerder geweest waren en wat goed bevallen was. Uiteindelijk kozen we voor het restaurant er naast, omdat dat er ook heel gezellig uitzag. Restaurant Le Piou, op Place Cambronne.

Het restaurant bevindt zich aan Place Cambronne, een redelijk druk kruispunt vlakbij de Eiffel toren en Hotel Les Invalides. In de omgeving zijn veel hotels dus het is een redelijk toeristische buurt. In het restaurant zaten dan ook veel Engelssprekende gasten en ook het personeel sprak een aardig woordje Engels. (Dit is erg handig als je zelf geen Frans spreekt.) Van buiten ziet het er erg sfeervol uit en omdat het nog vrij laat happy hour is, kozen wij ervoor om bij dit restaurant te eten.

Het personeel

Op het moment dat wij het restautant binnenliepen, liep er net een koppel voor ons dat ook een tafeltje zocht. We mochten zelf een tafel kiezen en mijn vriend en ik kozen voor een plekje bij het raam. Het wachten op de bediening duurde behoorlijk lang en terwijl het stel dat tegelijk met ons binnenkwam de drankjes al bijna op hadden, waren wij nog niet eens geholpen door de bediening. Toen er eindelijk een serveerster onze kant op kwam, vroeg mijn vriend op een vriendelijke toon of de cocktails ook onder het happy hour vielen en daar reageerde ze nogal fel op. Alsof het een belachelijke vraag was en dat  het logisch was dat die absoluut niet binnen het happy hour vielen. Op dat moment had ik beter moeten weten en de keuze moeten maken naar een ander restraurant te gaan. Dit deden we niet. Terwijl de serveerster onze tafel dekte, was ze in gesprek met de mensen aan het tafeltje naast ons. Ze keek totaal niet waar ze mee bezig was en alles lag schots en scheef op tafel. Niet echt een fijn idee dat je 0,0 aandacht kreeg. Vervolgens gooide ze een deel van mijn drankje over mij heen en aan het eind van de avond hebben we opnieuw lang moeten wachten op de rekening. De serveerste was in gesprek met haar collega en liep grappen te maken, een reden om ons te laten wachten. Kortom: ik heb nog nooit zulke slechte service gehad in een restaurant.

Het menu

De menukaart van het restaurant is behoorlijk beperkt. Dit is niet heel erg, maar wel opvallend. Wij hadden verwacht dat het restaurant vergelijkbaar was met de naastgelegen horecagelegenheid, dus het was best een teleurstelling. Bij Royale Cambronne (het restaurant waar we eerder waren geweest), heb je een stuk of 20 verschillende pizza’s, hier waren het er een stuk of 3. Uiteindelijk kozen mijn vriend en ik ervoor om samen twee gerechten te delen. Een kipburger met mozerella, spinazie en pesto en een fish and chips.

Picard is een stuk beter

Hoewel het eten snel geserveerd was, was het een grote teleurstelling. Beide gerechten waren ontzettend droog en behoorlijk smakeloos. De salade die bij de hamburger kwam was niet heel lekker en ook de frietjes waren geen succes. Waarschijnlijk zijn de vis en burger rechtstreeks uit de friezer gekomen en even in de magnetron gedaan. Mijn vriend en ik waren het er unaniem over eens dat je beter diepvriesproducten kunt kopen bij Picard (een winkel met alleen maar bevroren voedsel), dan eten bij dit restaurant. Picard is een stuk goedkoper en het smaakt een stuk beter.

Aanrader

Kortom: Le Piou is absoluut geen aanrader! Het personeel is onvriendelijk, de gerechten wat aan de hoge prijs en het smaakt echt niet lekker. Wij gingen allebei met buikpijn van tafel en dat mag toch echt niet de bedoeling zijn.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.