Lockdown diary 3| Ik vond het best spannend om de deur uit te gaan

Eiffeltoren herfst

Het eerste weekend van de lockdown is een feit én ik ben voor het eerst de deur uit geweest. Van tevoren leek me dat best spannend en ik was bang dat we gestopt zouden worden door de politie (we deden uiteraard niks wat niet mocht). Ik had verwacht dat we overal politie zouden zien, maar dat viel reuze mee. Ik denk dat ik gewoon te veel films heb gekeken. 

Op dit moment zijn de regels van de tweede lockdown minder streng dan de eerste lockdown. Zo blijven alle essentiële winkels open, maar ook winkels waar ik mijn twijfels bij heb. Electronica zaken zijn open, je kunt de Apple store binnenwandelen (al moet je hier wel een afspraak maken) en ook bij de HEMA kun je nog gewoon terecht voor pepernoten of Oud-Hollands snoep. Feitelijk gezien mag je ook naar deze zaken toe als ze verder dan 1 kilometer bij je huis vandaan zijn, zolang je maar je attestations de déplacement bij je hebt (het formulier wat je moet invullen om naar buiten te gaan).

Voor het maken van de wandeling is de regel, blijf binnen 1 kilometer van je eigen woning wel heel strict. Wij zijn vandaag een rondje gaan lopen en voor we de deur uit gingen vond ik het best wel spannend. Waarom weet ik niet precies, maar ik had een beetje een filmbeeld voor ogen. Als je naar buiten gaat is er veel politie en iedereen wordt meerdere keren gecontroleerd. De realiteit is (gelukkig) anders. We hebben gewoon een rondje kunnen lopen en zijn geen politie tegen gekomen. Het viel mij op dat het een stuk drukker was dan ik had verwacht. Behoorlijk wat auto’s in de straten en ook behoorlijk wat fietsers en voetgangers. De drukte was eigenlijk te vergelijken met een normale zondagochtend, waarop het merendeel van de mensen nog lekker binnen zit en de stad langzaam tot leven komt. Het grote verschil: wij liepen rond drie uur buiten en niet om 9 uur ’s ochtends.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.